10 Tips voor het verkrijgen van meer succes

10 Tips voor het verkrijgen van meer succes

Succes vieren
Home » Persoonlijk Leiderschap » 10 Tips voor het verkrijgen van meer succes

Wil je graag de doelen die je jezelf op korte of lange termijn stelt bereiken en je successen vieren?
In dit artikel 10 tips voor het verkrijgen van meer succes.

1. Weet wat je wilt 

Het klinkt simpel, maar weet jij echt wat je wilt bereiken, het komende jaar, in je werk en privé? Als je niet weet wat je wilt, hoe kun je dan ergens op af gaan en focussen, kortom: je eigen succes herkennen als het voorbij komt?

2. Durf te dromen

Vaak gaan mensen nog voor ze een wens helemaal verbeeld hebben al over op “ja maar…dat kan toch niet” of: “dat lukt mij nooit”. Ga na wat je stoutste dromen zijn en bedenk of ze je iets vertellen over je echte wensen.

3. Kies voor passie

Je kunt niet alles (even goed) en je kunt niet alles tegelijk. Om ergens succesvol in te zijn zul je moeten kiezen wat het is waar je echt goed in wilt worden. Als je kiest, ga dan voor iets waar je van houdt. Iets dat je heel leuk vindt om te doen. Als je kiest vanuit je talenten en voor genieten dan doe je als vanzelf dingen die goed lopen.

Dit artikel is eerder verschenen in onze nieuwsbrief ‘Succes’ (nr.1).

Ook elk kwartaal gratis tips en artikelen voor meer succes ontvangen?

4. Laat anderen weten wat je doet en wat je nodig hebt

Je zult versteld staan van de mate waarin mensen geneigd zijn voor je uit te kijken en met je mee te denken als je precies hebt aangegeven wat het is waar jij je mee bezig houdt.

5. Kom voor jezelf op

Zorg dat je weet wat je eigen grenzen zijn en bewaak ze. Probeer in het hier-en-nu op een vriendelijke of neutrale manier te melden wat je vindt en wilt. Zo blijf je op de weg die jij wilt gaan.

Het coachtraject bij Miranda heeft me enorm verrast. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik na mijn 50e en binnen zo’n korte tijd, na slechts 6 gesprekken, zoveel stappen zou zetten en nieuwe ontwikkelingen zou doormaken.
Annemarie Krijger, jeugdarts

6. Maak tijd

Dicteert je agenda je leven? Kom je niet meer toe aan die dingen die je leuk vindt? Is er heel veel moeten en weinig willen? Kies voor verandering.

7. Ruim je omgeving op

Wil je nieuwe dingen aangaan dan heb je daar ruimte voor nodig. Die ruimte in je leven begint vaak met letterlijke ruimte. Creëer ruimte in je huis, op kantoor en daarmee ook voor een stuk ruimte in je hoofd.

8. Plan

Er zijn heel veel mensen die geen planningen maken “omdat het in de praktijk toch altijd anders loopt”. Meestal maken zij planningen waar geen enkele ruimte in zit. Planningen waarin geen rekening gehouden wordt met storingen en zaken die uitlopen. Plannen zonder ruimte om af en toe eens na te denken, iets te lezen en nieuwe dingen te ontwikkelen. Blijk je aan dingen niet toe te komen? Plan ze in voor een ander moment. Blijf je plannen en “to do” lijstjes niet in je hoofd herhalen en aanvullen. Zet ze op papier. Dat geeft (nacht)rust en helpt je je prioriteiten helder te houden.

9. Werk met aandacht

Wie het druk heeft probeert soms steeds meer tegelijk te doen. Al doortypend aan de computer de telefoon beantwoorden… Je bent veel effectiever wanneer je één ding tegelijk doet. Word je onderbroken: stop dan bewust wat je deed en begin met iets nieuws. Gun jezelf ook tijd om ongestoord te werken aan zaken waar je echt je hoofd bij moet houden.

10. Wees blij met jezelf!

Als jij van jezelf houdt, goed voor jezelf zorgt en aardig bent voor jezelf, dan weet je dat je een succes bent zoals je bent.

Meer artikelen in deze reeks

Wil je graag meer succes door efficiënter en effectiever te communiceren en (samen) te werken?  
Dan is de tweedaagse training Effectief & Assertief Communiceren iets voor jou. We geven deze training ook in company. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Anderen bekeken ook deze artikelen