Nieuws & Artikelen

Nieuws & Artikelen

Op deze pagina tref je onze meest recente nieuwsberichten, bijvoorbeeld door ons uitgegeven artikelen, nieuwsbrieven en trainingen. Je treft hier ook de meest recente referenties, een overzicht van wat je op de website vindt en ons nieuwsbrievenarchief.

Wij publiceren over de thema’s waarop we coaching aanbieden. Artikelen die je helpen nog effectiever te communiceren en samen te werken, goed voor jezelf te zorgen en steviger te staan. Wil je niets meer missen, abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.


Lentenieuwsbrief Reflecteren kun je leren #1 – de STARR-methode

Reflecteren is niet altijd simpel. Het vergt om te beginnen het vrijmaken van tijd om situaties onder de loep te nemen en het (durven) aankijken van je eigen gedrag. De winst van beter leren reflecteren is echter groot. Zo helpt het je om je kwaliteiten effectiever in te zetten in je professionele en persoonlijke leven. In deze nieuwsbrief gaan we in op het ‘hoe’ van reflecteren en daarbij lichten we de STARR-methode toe. Tevens een Klant in de Schijnwerpers over hoe creatief ‘journallen’ helpt om in balans te blijven in een druk leven.
Lees artikel >

Referentie: Creatief Reflecteren

Martine Nieuwstad, directeur OBS De Tamboerijn: reflecteren is voor mij erg belangrijk. Ik combineer het met creatief ‘journallen’. Ik hou van die combinatie van schrijven en tekenen. De coaching door Miranda helpt me om daarin nog een stapje verder te gaan. Miranda geeft richting en stelt reflectievragen die echt tot de kern komen.
Lees artikel >

Winternieuwsbrief Rustig blijven ademhalen

Ademhalen is iets wat je automatisch doet, maar ontspannen ademen in tijden van spanning, stress en ziekte is niet altijd even makkelijk. Hoe creëer je, juist in een periode die veel van je vraagt of waarin weinig mogelijk is, weer momenten om naar uit te kijken en van te genieten? Wat vertelt je ademhaling over hoe het met je gaat? Welke klachten kunnen het gevolg zijn van een te snelle, oppervlakkige, hoge ademhaling? Hoe adem je jezelf weer tot rust? In deze nieuwsbrief een hart onder de riem, omdenken en praktische tips, waaronder drie anti-stress ademhalingsoefeningen.
Lees artikel >

Afgerond: Training Effectief & Assertief Communiceren

Wil je effectiever communiceren en op een prettige en assertieve manier voor jezelf opkomen? Onze zeer gewaardeerde, tweedaagse open training Effectief & Assertief Communiceren is door de enthousiaste deelnemers succesvol afgerond en beoordeeld met een mooie 9. Erg leuk! Wil je ook grote stappen zetten? Schrijf je nu alvast in voor de volgende training op 26 maart en 9 april 2021, vol = vol.
Lees artikel >

Herfstnieuwsbrief Goed voor jezelf zorgen #5: In beweging komen

Als je je lijf niet gebruikt, verlies je kracht en souplesse en ben je meer vatbaar voor spanning en stress. Daar komt bij dat een gebrek aan conditie, dingen niet meer kunnen en steeds moe zijn als gevolg van te weinig bewegen heel confronterend is. Het vermindert je draagkracht én je veerkracht. Dit is de vijfde nieuwsbrief In het kader van onze serie over goed zorgen voor jezelf. Wil je zelf weer lekkerder in je vel zitten? Gebruik deze nieuwsbrief als boost om weer meer in beweging te komen!
Lees artikel >

Nieuws

analytisch assertief balans burn-out burn-outpreventie coach toolkit communicatie communiceren compassie doelgericht doorvragen energie feedback grenzen stellen handvatten Het SuccesManagementSpel Individuele Coaching integer invloed inzicht kern kwaliteit luisteren mindfulness Miranda Langedijk open sfeer persoonlijk leiderschap positief praktisch reflectie rust samenwerken stressreductie succes team Teamcoaching Timemanagement Training Effectief & Assertief Communiceren verandering vertrouwen wandelcoaching werkstress workshop zelfreflectie zelfvertrouwen

Actueel

Downloads

Nieuwsbrieven

Wil je direct praktische tips en inzichten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over de thema’s waarop je door ons gecoacht kunt worden?

  • Burn-outpreventie & Stressreductie
  • Persoonlijk Leiderschap
  • Effectief Communiceren & Samenwerken
  • In Balans
  • Timemanagement

Over elk thema publiceren we met regelmaat artikelen.