Referentie: Anders met situaties leren omgaan

Referentie: Anders met situaties leren omgaan

Ik heb mijn coachtraject bij Miranda als zeer positief ervaren.
Miranda gaf me in ieder gesprek nuttige en praktische tips die ik in mijn werk kon toepassen, waardoor het allemaal minder stressvol was. 
In het begin viel ik nog wel eens terug in mijn oude gedrag. Miranda stelde me gerust en gaf aan dat dat normaal is in het proces. We bespraken vervolgens hoe ik anders met de situaties om kon gaan en dat paste ik dan weer in de praktijk toe.

In mijn omgeving, op het werk en privé, merkten ze de verandering. Ik werd een gemakkelijker persoon om mee om te gaan. Ik leerde vragen om feedback. Ook dat hoorde bij het proces.
Ik kreeg positieve feedback en soms ook negatieve. In mijn volgende gesprek met Miranda kon ik die feedback dan weer bespreken. Dat hielp me om te bedenken hoe ik er vervolgens zelf weer concreet mee verder kon gaan.

Leren van elkaar 
Ik heb ook de training Effectief & Assertief Communiceren bij Miranda gevolgd.
Hierin ontving ik van verschillende mensen feedback. In het begin is dat spannend, omdat je elkaar nog niet zo goed kent, maar zodra je elkaar door de training beter hebt leren kennen voelt dat veel gemakkelijker. En het leverde me veel op.
Ik vond het bijzonder om te merken dat mensen uit verschillende beroepsgroepen dezelfde lastige situaties meemaken. Ik vond de training erg leerzaam!

Rustig én snel naar de kern 
Miranda is rustig en zeer bekwaam in het toelichten van situaties en het uitleggen van hoe je het anders zou kunnen aanpakken.
Ze haalt heel snel boven water wat er is, ze slaat de spijker op de kop.
Ze brengt de feiten onder ogen en houdt je daarmee een spiegel voor, zodat je het zelf ook ziet. Ze is daar heel gedreven, vasthoudend en confronterend in. Ik vond dat heel prettig.
Ik merk nu ook sneller aan mezelf wanneer er iets aan de hand is, zodat ik het bijvoorbeeld anders kan brengen.  Ik voel veel meer rust. Anderen hebben nu minder last van mijn gedrag en ik daardoor zelf ook 🙂 

Positieve weerslag in de organisatie
Ik zou iedereen, die open staat voor coaching, een coachtraject bij Miranda aanraden. 
Je kunt daarmee veel bereiken, zeker in de samenwerking met anderen.

Miranda verzorgt vaker coaching voor onze organisatie en met mijn collega’s heb ik hier regelmatig positieve gesprekken over. Dit alles heeft ook een positieve weerslag op ons werk. We werken nu veel fijner en effectiever met elkaar samen.

Marcel van Leeuwen, monteur Akerboom Yacht Equipment