In Balans

In Balans

Wij zijn gespecialiseerd in coaching gericht op mensen die willen nadenken over én werken aan het in balans brengen en houden van werk, (zelf)zorg en persoonlijke ontwikkeling.

Centraal staan:

  • Het, in alle opzichten, nog beter gaan zorgen voor jezelf
  • Rust creëren in je hoofd en lijf
  • Op een prettige, effectieve en assertieve manier communiceren en grenzen stellen
  • Het effectiever omgaan met stress en het voorkomen van een burn-out.

Alles willen en alles doen?

Ieder mens vervult verschillende rollen. Soms zijn dat er veel. Zo kun je bijvoorbeeld werknemer, ondernemer, teamlid, leidinggevende, echtgeno(o)t(e), partner, ouder, mantelzorger, kok, lid van een vereniging, tuinier, taxichauffeur van de kinderen, huisdierverzorger, sporter, familielid en vriend(in) zijn. Binnen al die rollen doen de meeste mensen doorgaans hun best goed te functioneren, activiteiten te ontplooien, zich te ontwikkelen, fysiek op peil te blijven en ook nog sociale relaties aan te gaan en te onderhouden.

Soms blijft er met zo’n druk programma nauwelijks tijd over voor jezelf, je eigen dromen, wensen en idealen. Soms lijkt je leven in zo’n stroomversnelling te verlopen dat er onvoldoende rust en ruimte is om te bezien of je die dingen doet waar je in je hart naar verlangt.

Soms vindt er in je leven ook een gebeurtenis plaats die je dwingt om stil te staan bij verleden, heden en toekomst. Of voel je dat er een nieuwe fase in je leven aanbreekt. Een fase waaraan je richting wilt geven.

Coaching is hier gericht op die mensen die willen nadenken over én werken aan het in balans brengen en houden van werk, zorg en persoonlijke ontwikkeling.

Ervaar je te veel spanning of (werk)stress?

We helpen je graag bij het (terug) vinden van de voor jou prettige balans tussen inspanning en ontspanning.

Artikelen over Balans

Goed voor jezelf zorgen: slapen

Stress heeft een enorme impact op het functioneren van je lichaam en geest. Hoe je slaapt weerspiegelt hoe je leeft. Verander je dagelijkse patronen, dan verander je je slaappatroon. In dit artikel een start om (weer) heerlijk te kunnen slapen.
Lees artikel >
in beweging hardlopen roze sneakers

Goed voor jezelf zorgen: in beweging komen

Als je je lijf niet gebruikt, verlies je kracht en souplesse en ben je meer vatbaar voor spanning en stress. Daar komt bij dat een gebrek aan conditie, dingen niet meer kunnen en steeds moe zijn als gevolg van te weinig bewegen heel confronterend is. Het vermindert je draagkracht én je…
Lees artikel >
ademhalen vrouw rode jas strand stress

Rustig blijven ademhalen bij stress

Ademhalen is iets wat je automatisch doet, maar ontspannen ademen in tijden van spanning, stress en ziekte is niet altijd even makkelijk. Hoe creëer je, juist in een periode die veel van je vraagt of waarin weinig mogelijk is, weer momenten om naar uit te kijken en van te genieten? Wat…
Lees artikel >
Veerkracht riet herfst wolken zonlicht

Waarom veerkracht zelfcompassie vergt

Omgaan met de dingen die stress geven is niet simpel. Zelfs als we op het strand zitten en de lucht is blauw kunnen we nog stress ervaren. Hoe je omgaat met wat je lastig vindt is belangrijk voor je veerkracht. In dit artikel een voorzet voor een even simpele als effectieve basisreactie…
Lees artikel >
Veerkracht boom

Streng zijn voor jezelf: minder veerkracht

Als mens vinden we het vaak lastig om om te gaan met het leven. Zelfs als de situatie vrij ‘ideaal’ is blijken we onszelf mee te hebben genomen en aan te lopen tegen onze eigen emoties en overtuigingen. In dit artikel een basisoefening in zelfcompassie.
Lees artikel >
Veerkracht plant droge grond

Trainen in zelfcompassie

Op het ervaren van spanning en stress reageren we vaak eerder streng dan mild. Zo’n strenge reactie roept meer stress op. Daarmee kun je in een negatieve spiraal raken. Niet onhandig om die spiraal te doorbreken om beter om te kunnen gaan met stress.  In dit artikel een praktische oefening om…
Lees artikel >
Handen beschermen ontkiemende plant

Compassie met anderen in 5 stappen

We vinden het vaak lastig om compassie met onszelf te hebben. Het kan helpen om het begrip compassie dan eerst eens te bekijken gericht op de ander. In dit artikel in 5 stappen naar meer compassie met anderen.
Lees artikel >
Kampvuur bij een meer, nacht, warmte

Zelfcompassie in 5 stappen

Zelfcompassie betekent dat je, net zoals je zou doen bij iemand van wie je houdt, met meer compassie handelt richting jezelf. In dit artikel leer je in 5 stappen meer zelfcompassie te ontwikkelen.
Lees artikel >

Klanten over onze coaching
gericht op balans