In Balans

In Balans

Wij zijn gespecialiseerd in coaching gericht op mensen die willen nadenken over én werken aan het in balans brengen en houden van werk, (zelf)zorg en persoonlijke ontwikkeling.

Centraal staan:

  • Het, in alle opzichten, nog beter gaan zorgen voor jezelf
  • Rust creëren in je hoofd en lijf
  • Op een prettige, effectieve en assertieve manier communiceren en grenzen stellen
  • Het effectiever omgaan met stress en het voorkomen van een burn-out.

Alles willen en alles doen?

Ieder mens vervult verschillende rollen. Soms zijn dat er veel. Zo kun je bijvoorbeeld werknemer, ondernemer, teamlid, leidinggevende, echtgeno(o)t(e), partner, ouder, mantelzorger, kok, lid van een vereniging, tuinier, taxichauffeur van de kinderen, huisdierverzorger, sporter, familielid en vriend(in) zijn. Binnen al die rollen doen de meeste mensen doorgaans hun best goed te functioneren, activiteiten te ontplooien, zich te ontwikkelen, fysiek op peil te blijven en ook nog sociale relaties aan te gaan en te onderhouden.

Soms blijft er met zo’n druk programma nauwelijks tijd over voor jezelf, je eigen dromen, wensen en idealen. Soms lijkt je leven in zo’n stroomversnelling te verlopen dat er onvoldoende rust en ruimte is om te bezien of je die dingen doet waar je in je hart naar verlangt.

Soms vindt er in je leven ook een gebeurtenis plaats die je dwingt om stil te staan bij verleden, heden en toekomst. Of voel je dat er een nieuwe fase in je leven aanbreekt. Een fase waaraan je richting wilt geven.

Coaching is hier gericht op die mensen die willen nadenken over én werken aan het in balans brengen en houden van werk, zorg en persoonlijke ontwikkeling.

Ervaar je te veel spanning of (werk)stress?

We helpen je graag bij het (terug) vinden van de voor jou prettige balans tussen inspanning en ontspanning.

Artikelen over Balans

Goed voor jezelf zorgen: slapen

Stress heeft een enorme impact op het functioneren van je lichaam en geest. Hoe je slaapt weerspiegelt hoe je leeft. Verander je dagelijkse patronen, dan verander je je slaappatroon. In dit artikel een start om (weer) heerlijk te kunnen slapen.
Lees artikel >

Goed voor jezelf zorgen: vertragen – hoe doe je dat?

Wanneer je iemand vraagt “Hoe gaat het?” is het antwoord heel vaak: “druk”. Natuurlijk is er niets mis met een beetje tempo. Maar voelt jouw mate van druk zijn ook lekker? Je hoeft je immers niet altijd heel druk te voelen. Vertragen kun je leren. We geven je hier een …
Lees artikel >

Goed voor jezelf zorgen: in beweging komen

Als je je lijf niet gebruikt, verlies je kracht en souplesse en ben je meer vatbaar voor spanning en stress. Daar komt bij dat een gebrek aan conditie, dingen niet meer kunnen en steeds moe zijn als gevolg van te weinig bewegen heel confronterend is. Het vermindert je draagkracht én je …
Lees artikel >

Rustig blijven ademhalen

Ademhalen is iets wat je automatisch doet, maar ontspannen ademen in tijden van spanning, stress en ziekte is niet altijd even makkelijk. Hoe creëer je, juist in een periode die veel van je vraagt of waarin weinig mogelijk is, weer momenten om naar uit te kijken en van te genieten? Wat …
Lees artikel >

Klanten over onze coaching
gericht op balans