Het aantal mensen dat last heeft van veel spanning en stress is heel hoog. 1 op de 7 werknemers krijgt op dit moment een burn-out. Wij zijn gespecialiseerd in stressreductie, burn-outpreventie en reïntegratiebegeleiding. Herken je onderstaande signalen en wil je minder stress, meer rust en ontspanning en weer met plezier en energie werken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.
Voor heldere achtergrondinformatie, tips en handvatten vind je op deze pagina ook onze artikelen over Burn-outpreventie en Stressreductie.
Herken je één of meerdere van deze signalen dan kan coaching je helpen. Wij verzorgen professionele maatwerk coachtrajecten. Zo dat je, meestal in 6 à 10 gesprekken, weer lekker in je vel komt te zitten en duurzaam met plezier en energie kunt werken.
Werkstress is een groot en kostbaar probleem. In dit artikel lees je meer over de oorzaken en signalen van (werk)stress. Hoe ontstaat werkstress? En hoe herken je de signalen bij jezelf en anderen?
Weet je eigenlijk wat stress met je doet, lichamelijk en mentaal? In dit artikel lees je meer over de gevolgen van stress op de lange termijn.
Hoe herken je signalen van stress bij jezelf? In dit artikel een checklist met fysieke en psychische stress symptomen.
Wil je je stress levels omlaag brengen?
Ontspan! In dit artikel 10 tips om je (werk)stress te verminderen.
Wil je stoppen met stressen? Dat vergt dat je letterlijk en figuurlijk gaat stilstaan en werkelijk kijkt en voelt hoe het nu met je gaat. Met onze burn-out checklist kun je snel zien hoe je er voor staat.
Herken je bij jezelf signalen van stress en burn-out? In dit artikel vind je een 5 stappenplan om je gevoelens van vermoeidheid en stress te reduceren. Stel zo nodig je eigen actieplan op om te stoppen met stressen en te starten met ontspannen werken.
Ongeveer een kwart van alle verzuimde werkdagen in Nederland heeft werkstress als reden. Ernstige, langdurige werkstress kan zich ontwikkelen tot een burn-out. Voor stressreductie zijn drie factoren heel belangrijk: de werkdruk, de regelmogelijkheden en de sociale steun. In dit artikel meer over de cijfers en achtergronden van werkstress.
Organisaties en leidinggevenden kunnen de kans op werkstress en een burn-out bij medewerkers verkleinen door op drie zaken heel alert te zijn: de werkdruk, de regelmogelijkheden en de sociale steun.
In dit artikel focussen we op de eerste cruciale factor, waarop je invloed uit kunt oefenen: de werkdruk verlagen.
In dit artikel focussen we op de tweede cruciale factor waarop je invloed kunt uitoefenen om werkstress te reduceren: het vergroten van je regelmogelijkheden.
Hoeveel vrijheid en autonomie ervaar jij met betrekking tot het sturen en organiseren van je werk? Hoe tevreden ben je hierover? Wil je je regelruimte vergroten? In dit artikel een 3 Stappenplan, inclusief Zelfscan, om tot meer regelruimte te komen.
Ben je leidinggevende en wil je werkstress reduceren voor je teamleden? In dit artikel praktische tips om te komen tot meer regelmogelijkheden in je team.
De werksfeer en daarmee de steun die je ervaart in je directe werkomgeving is van groot belang voor de mate waarin je stress ervaart. In dit artikel 10 tips en praktische voorbeelden om de sociale steun binnen je team te vergroten.
Iedereen ervaart wel eens een dip. Hoe zorg je dat je er snel weer uit komt? Dit artikel gaat over het opbouwen van een goede fysieke weerstand. Zodanig dat je meer energie hebt om uit een dip te klimmen.
Bewegen is net als gezonde voeding en zorgen voor voldoende rust en ontspanning één van de belangrijkste pijlers voor een goede fysieke weerstand. In dit artikel een aantal praktische tips om meer te bewegen.
Gezonde voeding is naast bewegen en zorgen voor voldoende rust en ontspanning één van de belangrijkste pijlers voor een goede fysieke weerstand. In dit artikel een aantal praktische tips om gezonder te eten.
Voldoende rust en ontspanning is net als bewegen en gezonde voeding één van de belangrijkste pijlers voor een goede fysieke weerstand. In dit artikel een aantal praktische tips voor meer rust en ontspanning.
Hoe ga je met jezelf om in een dip en hoe kun je weer rustig en gestaag opbouwen? In dit artikel tips om te werken aan je mentale weerbaarheid.
Een goede mentale weerstand kan je helpen een dip te voorkomen.
In dit artikel 10 praktische tips voor een positieve mindset.
Stress heeft een enorme impact op het functioneren van je lichaam en geest. Hoe je slaapt weerspiegelt hoe je leeft. Verander je dagelijkse patronen, dan verander je je slaappatroon. In dit artikel een start om (weer) heerlijk te kunnen slapen.
Veel coachvragen gaan over het vergroten van energie en (werk)plezier. Goed voor jezelf zorgen is daarmee een belangrijk thema. Er is een sterke relatie tussen stress en nachtrust. In dit artikel de relatie tussen slapen en emoties en in 4 praktische stappen naar een betere nachtrust.
Eén van de dingen waar we als mens flink last van kunnen hebben is het gevoel dat je altijd aan het rennen en vliegen bent en geen tijd hebt om te ontspannen. Als je iets wilt veranderen dan vraagt dat altijd eerst bewustwording. In dit artikel aandacht voor zelfreflectie.
Vertragen, waarom zou je? In dit artikel gaan we in op de 3 valkuilen van te snel gaan. Hoe snelheid kan leiden tot Onrust, Onzekerheid en Ontevredenheid.
Vertragen. Hoe doe je dat?
In dit artikel de handvatten om te vertragen in 3 stappen: van Onrust naar bewuste aandacht. Van Onzekerheid naar (zelf)vertrouwen en van Ontevredenheid naar acceptatie!
Als je je lijf niet gebruikt, verlies je kracht en souplesse en ben je meer vatbaar voor spanning en stress.
Daar komt bij dat een gebrek aan conditie, dingen niet meer kunnen en steeds moe zijn als gevolg van te weinig bewegen heel confronterend is. Het vermindert je draagkracht én je…
Ademhalen is iets wat je automatisch doet, maar ontspannen ademen in tijden van spanning, stress en ziekte is niet altijd even makkelijk. Hoe creëer je, juist in een periode die veel van je vraagt of waarin weinig mogelijk is, weer momenten om naar uit te kijken en van te genieten?
Wat…
Omgaan met de dingen die stress geven is niet simpel. Zelfs als we op het strand zitten en de lucht is blauw kunnen we nog stress ervaren. Hoe je omgaat met wat je lastig vindt is belangrijk voor je veerkracht.
In dit artikel een voorzet voor een even simpele als effectieve basisreactie…
Als mens vinden we het vaak lastig om om te gaan met het leven. Zelfs als de situatie vrij ‘ideaal’ is blijken we onszelf mee te hebben genomen en aan te lopen tegen onze eigen emoties en overtuigingen. In dit artikel een basisoefening in zelfcompassie.
Op het ervaren van spanning en stress reageren we vaak eerder streng dan mild. Zo’n strenge reactie roept meer stress op. Daarmee kun je in een negatieve spiraal raken. Niet onhandig om die spiraal te doorbreken om beter om te kunnen gaan met stress.
In dit artikel een praktische oefening om…
Zelfcompassie betekent dat je warm en begripvol met jezelf omgaat, wanneer je het moeilijk hebt, lijdt, faalt of het gevoel hebt dat je tekort schiet.
In dit artikel meer over de betekenis en invulling van zelfcompassie.
We vinden het vaak lastig om compassie met onszelf te hebben. Het kan helpen om het begrip compassie dan eerst eens te bekijken gericht op de ander.
In dit artikel in 5 stappen naar meer compassie met anderen.
Zelfcompassie betekent dat je, net zoals je zou doen bij iemand van wie je houdt, met meer compassie handelt richting jezelf. In dit artikel leer je in 5 stappen meer zelfcompassie te ontwikkelen.
Ieder jaar gestrest op vakantie gaan en bij terugkomst het vakantiegevoel alweer snel kwijt zijn door een overvolle mailbox en stapels werk? In dit artikel 7 tips voor een goede werkoverdracht.
Je passie centraal stellen helpt bij stressreductie. Een artikel speciaal voor onderwijsprofessionals geschreven voor het Vervangingsfonds i.h.k.v. hun werkdruk-project voor een veertigtal scholen.