Burn-outpreventie en Stressreductie

Burn-outpreventie & Stressreductie

Het aantal mensen dat last heeft van veel spanning en stress is heel hoog. 1 op de 7 werknemers krijgt op dit moment een burn-out. Wij zijn gespecialiseerd in stressreductie, burn-outpreventie en reïntegratiebegeleiding. Herken je onderstaande signalen en wil je minder stress, meer rust en ontspanning en weer met plezier en energie werken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Voor heldere achtergrondinformatie, tips en handvatten vind je op deze pagina ook onze artikelen over Burn-outpreventie en Stressreductie.

Signalen

  • Loop je tegen je grenzen aan of ben je daar al een tijdje overheen?
  • Vind je het moeilijk om zaken los te laten?
  • Pieker je veel, maak je je zorgen, slaap je slecht en ervaar je stress?
  • Zou je beter voor jezelf willen zorgen?
  • Vind je het moeilijk om op te komen voor je eigen behoeften en belangen?
  • Ben je perfectionistisch, heb je het gevoel dat je het nooit (goed) genoeg doet?
  • Heb je het gevoel niet gewaardeerd te worden of onbelangrijk te zijn (“ik doe er niet toe”, “ik zorg vooral voor anderen”)?
  • Zit je niet lekker in je vel, zijn er spanningen of conflicten, voel je je onzeker, teleurgesteld of machteloos?
  • Heb je te weinig energie of tijd over om te genieten?

Herken je één of meerdere van deze signalen dan kan coaching je helpen. Wij verzorgen professionele maatwerk coachtrajecten. Zo dat je, meestal in 6 à 10 gesprekken, weer lekker in je vel komt te zitten en duurzaam met plezier en energie kunt werken.

Wil je hulp bij (werk)stressreductie?
Wij begeleiden medewerkers, leidinggevenden en teams.

Artikelen gericht op Burn-outpreventie & Stressreductie

Stoppen met stressen: stilstaan, voelen en aanpakken

Dit artikel gaat over het herkennen van signalen van stress, oververmoeidheid en burn-out. Gebruik onze EHBO checklist om te zien hoe je er voor staat en stel zo nodig je eigen actieplan op om in de komende weken te stoppen met stressen en te starten met ontspannen werken.
Lees artikel >

Werkstress reductie: 3 factoren om mee aan de slag te gaan

Ongeveer een kwart van alle verzuimde werkdagen in Nederland heeft werkstress als reden. Ernstige, langdurige werkstress kan zich ontwikkelen tot een burn-out. Voor stressreductie zijn drie factoren heel belangrijk: de werkdruk, de regelmogelijkheden en de sociale steun. Je leest er alles over in dit artikel.
Lees artikel >

Werkstress reductie: de werkdruk verlagen

Organisaties en leidinggevenden kunnen de kans op werkstress en een burn-out bij medewerkers verkleinen door op drie zaken heel alert te zijn: de werkdruk, de regelmogelijkheden en de sociale steun. In dit artikel focussen we op de eerste cruciale factor, waarop je invloed uit kunt oefenen: de werkdruk verlagen.
Lees artikel >

Goed voor jezelf zorgen: slapen

Stress heeft een enorme impact op het functioneren van je lichaam en geest. Hoe je slaapt weerspiegelt hoe je leeft. Verander je dagelijkse patronen, dan verander je je slaappatroon. In dit artikel een start om (weer) heerlijk te kunnen slapen.
Lees artikel >

Goed voor jezelf zorgen: vertragen – hoe doe je dat?

Wanneer je iemand vraagt “Hoe gaat het?” is het antwoord heel vaak: “druk”. Natuurlijk is er niets mis met een beetje tempo. Maar voelt jouw mate van druk zijn ook lekker? Je hoeft je immers niet altijd heel druk te voelen. Vertragen kun je leren. We geven je hier een …
Lees artikel >

Goed voor jezelf zorgen: in beweging komen

Als je je lijf niet gebruikt, verlies je kracht en souplesse en ben je meer vatbaar voor spanning en stress. Daar komt bij dat een gebrek aan conditie, dingen niet meer kunnen en steeds moe zijn als gevolg van te weinig bewegen heel confronterend is. Het vermindert je draagkracht én je …
Lees artikel >

Rustig blijven ademhalen

Ademhalen is iets wat je automatisch doet, maar ontspannen ademen in tijden van spanning, stress en ziekte is niet altijd even makkelijk. Hoe creëer je, juist in een periode die veel van je vraagt of waarin weinig mogelijk is, weer momenten om naar uit te kijken en van te genieten? Wat …
Lees artikel >

Zonder werkstress op vakantie

Ieder jaar gestrest op vakantie gaan en bij terugkomst het vakantiegevoel alweer snel kwijt zijn door een overvolle mailbox en stapels werk? In dit artikel 7 tips voor een goede werkoverdracht.
Lees artikel >

Klanten over onze coaching
gericht op burn-outpreventie en stressreductie