Referentie: Denken en voelen in balans

Referentie: Denken en voelen in balans

Na heel lang hard te hebben gewerkt als hoofdonderzoeker en als projectleider in grote internationale projecten was de balans tussen werk en privé verdwenen en liep ik vast. Tijd om met een goede coach te gaan praten! Via een collega die heel erg tevreden over haar was, ben ik bij Miranda terecht gekomen.

Miranda heeft een heel duidelijke wetenschappelijk basis voor wat ze doet, ze heeft bijvoorbeeld veel kennis van zaken op het gebied van psychologische processen, HRM, arbeid & organisatie. Maar daarnaast is ze ook zeer intuïtief.
Een heel sterke combinatie. 

Tijdens het coachtraject hebben Miranda en ik samen veel gewandeld, zelfs door weer en wind, heel plezierig! Bij het wandelen kun je namelijk letterlijk uit de situatie stappen, zowel door de lichamelijke activiteit als door de prachtige natuur en ruimte in het Twiske.

Ook het lichamelijke aspect van de situatie waarin ik verkeerde kwam tijdens de wandelingen duidelijk naar voren. Aan het begin van het traject was ik net een ‘wandelend hoofd’: ik vergat te voelen wat mijn lichaam aangaf. Dit werd ‘pijnlijk’ duidelijk toen Miranda me bij de volgende wandelcoachsessie vroeg of ik wel in de gaten had dat ik werd gestoken door muggen. Achteraf kan ik er om lachen, maar destijds was het heel confronterend.

Miranda helpt je om helder en concreet te maken wat er met je gebeurt. Aan de hand van specifieke situaties leerde ik benoemen hoe ik mij op dat moment voelde en wat ik anders had kunnen doen. Een heel praktisch en realistisch aanpak, met veel aandacht voor het gevoel maar ook voor resultaat. 

Het coachtraject heeft me goed geholpen om uit de situatie te stappen en er van een afstand naar te kijken. Hierdoor heb ik heel goed op een rijtje gekregen wat belangrijk voor me is en wat ik allemaal kan bereiken.
Door Miranda besefte ik niet alleen dat ik al heel lang hard werkte en mezelf opofferde, maar ook dat ik veel kan en wat ik allemaal al heel goed doe. En dat ik niet perfect hoef te zijn om waardevol te zijn.
Miranda is een waanzinnig goede coach!

Saskia Johansen, senior onderzoeker