Referentie: Eigen inzicht

Referentie: Eigen inzicht

De zoveelste cursus waaraan ik vol enthousiasme deelneem. Weken, maanden later denk ik dan vaak: “waar ging het eigenlijk over?” terwijl de mailbox weer eens vol zit, er drie gemiste oproepen in het display verschijnen, de nota gisteren klaar had moeten zijn en de stukken voor de vergadering morgen nog gelezen moeten worden. Dat leidt toch een beetje tot zorg, want ik dacht nu toch reeds alles te weten over kleuren, driehoeken en cirkels.

Deze cursus was voor mij bijzonder. Daar waar ik anders nog in de uitgereikte stukken en aantekeningen moet nalezen wat ik geleerd had moeten hebben en waar anders de opgedane kennis na maanden verbleekt en deze alleen gebruikt wordt als een functioneel gereedschap, heb ik nu iets meegenomen wat van mij is.

In Company Groepscoaching
In drie dagen hebben de deelnemers aan de bijeenkomst/opleiding “managen met verstand en gevoel” met elkaar, begeleid door Miranda, zelf de onderwerpen geformuleerd en gezamenlijk conclusies getrokken. Geen strakke overvolle cursusagenda met lesblokken van 90 minuten. Wat een verademing om zelf te mogen ontdekken en te leren van elkaar. Niet de handigheidjes voor de dagelijkse praktijk en om de werkweek maar goed door te komen, maar wel de onderwerpen met elkaar bespreken die een organisatie/bedrijf daadwerkelijk kunnen veranderen en de rol die wij daarin hebben.

In drie dagen heb ik veel over mijzelf geleerd dankzij de deelnemers en Miranda. Niet de antwoorden op de vragen waren belangrijk, maar de vragen die onbeantwoord zijn gebleven, Zij blijven hangen en zetten mij blijvend aan het denken. Met de kennis, dat wat ik weet kan ik opzoeken, dat wat ik voel moet ik zoeken. Deze keer heb ik het gevoel dat ik iets meeneem wat mij begeleidt en niet iets wat verbleekt naar mate de mailbox weer vol zit, de nota af moet en de stukken voor de vergadering klaar liggen. Tijdens het meest dringende telefoongesprek denk ik weer aan: “Jij bent ok en ik ben ok” en ben ik trots op wat wij als deelnemers van elkaar hebben geleerd.

Jur, teamleider

ps. We hebben Miranda 3 jaar achtereen teruggevraagd.