Referentie GVB: Zorgvuldig en snel tot de kern

Referentie GVB: Zorgvuldig en snel tot de kern

Langedijk Consult begeleidt sinds 2012 GVB, het gemeentelijk vervoersbedrijf van Amsterdam, in diverse organisatieveranderingstrajecten, op individueel en teamniveau.
Leonie Boekel, manager bij GVB, is zeer positief over de zorgvuldige en doelgerichte aanpak van Langedijk Consult. 

Helder verwachtingsmanagement 
In mijn rol als manager binnen de modaliteit Tram hebben Miranda en ik samen een coachtraject voor het hele management van Tram (zo’n 50 leidinggevenden) opgezet.
Het is me daarbij opgevallen dat Miranda direct bij aanvang de doelen en kaders van het traject scherp stelde. Zo was meteen duidelijk wat we van elkaar en van haar als coach konden verwachten. De afgestemde doelen heeft ze gedurende het traject steeds voor ogen gehouden. Bij eerdere organisatieveranderingstrajecten ben ik die doelgerichtheid niet vaak tegengekomen. Ik vind haar aanpak echt heel positief!

Miranda is professioneel in haar manier van werken en ze gaat voor het maximaal haalbare resultaat. Tussentijdse en eindevaluaties met ons als opdrachtgever, waarin ze checkte of alles nog naar wens verliep en waar ruimte was voor wederzijdse feedback, hebben hier zeker aan bijgedragen.

Integere aanpak 
Checken doet Miranda ook in individuele coachtrajecten. Ze is daarin heel zorgvuldig. Ze vraagt of ze iets, wat je vertelt, mag benoemen of teruggeven. Ik hecht daar zelf veel waarde aan en heb me in onze persoonlijke gesprekken dan ook waanzinnig veilig gevoeld. In mijn rol als opdrachtgever heb ik dat eveneens zo ervaren en ik merk dat haar integriteit ook binnen andere onderdelen van de organisatie zeer wordt gewaardeerd. Ze heeft een hele goede pers. In de afgelopen jaren wordt ze dan ook breed binnen de organisatie steeds teruggevraagd voor nieuwe coachopdrachten. 

Snel tot de kern 
Miranda is naast zorgvuldig ook scherpzinnig in haar werk als coach. Soms zoek je zelf de weg van de minste weerstand en wil je zaken, tegen beter weten in, liever niet onder ogen zien. Maar Miranda graaft echt door!
Ze zoekt naar de boodschap achter de boodschap, naar dat wat je écht nodig hebt om verder te komen.
Haar manier van coachen vind ik zeer prettig. Ze is betrouwbaar en zonder oordeel, zuiver op de graat. Dat maakt dat je ruimte voelt om jezelf meer open te stellen en te laten zien.
En dat die ruimte er ook was om zaken, die op dat moment voorbij kwamen, direct op te pakken heb ik ook heel fijn gevonden en zeer gewaardeerd.

Leonie Boekel, Manager GVB