Referentie: Loopbaancoaching: een nieuw perspectief!

Referentie: Loopbaancoaching: een nieuw perspectief!

Bij Miranda heb ik een loopbaancoachtraject gevolgd, omdat de inhoud van mijn functie veranderde.
Er werd van me verwacht dat ik een meer actieve, leidende rol zou nemen.
Door de open gesprekken met Miranda en door deelname aan de training Effectief & Assertief Communiceren is mijn zelfvertrouwen gegroeid en pak ik nu vaker en sneller de regie.
Mijn leidinggevende is hier ook zeer tevreden over.

Mijn kracht leren gebruiken
Miranda is heel open en oprecht geïnteresseerd in wie je bent. Ze geeft veel vertrouwen. Hierdoor voel je je vrij om alles te vertellen wat je dwars zit. Dat maakt het gemakkelijker om er vervolgens iets mee te doen. 

In het verleden heb ik privé een aantal heftige zaken meegemaakt, zoals een ernstige ziekte, die ik gelukkig heb overleefd. Ik heb tijdens de coaching geleerd om die (overlevings)kracht ook in te zetten in mijn loopbaan en in andere situaties in mijn leven. En met succes!

Nieuwe invalshoeken
Ook tijdens de training Effectief & Assertief Communiceren heb ik veel geleerd, van Miranda en van de andere deelnemers. 
Je kunt soms het gevoel hebben dat je de enige bent die tegen bepaalde uitdagingen aanloopt, maar tijdens de training, met deelnemers uit allerlei takken van het bedrijfsleven, merkte ik dat ook anderen hiermee te maken hebben. 
Door er met elkaar over te praten, kun je lastige situaties vervolgens ook vanuit een andere invalshoek benaderen.

De sfeer tijdens de training vond ik erg prettig. Ik vond het een hele leuke groep. Op een hele positieve manier hebben we elkaar feedback en tips gegeven. We denken erover om op termijn een reünie te houden.

Kans gekregen én gepakt
Ik realiseer me heel goed dat, wanneer ik het coachtraject en de training niet had gevolgd, mijn loopbaan waarschijnlijk heel anders was gelopen. Ik ben dus erg blij dat ik de kans om gecoacht te worden door Miranda heb gekregen en dat ik in het traject zelf grote stappen heb gezet. 

Ron Bieze, Civil CAD Designer Gemeente Den Helder