Referentie: Meer inzicht en creativiteit door zelfreflectie

Referentie: Meer inzicht en creativiteit door zelfreflectie

Bij Miranda voelde ik me meteen op mijn gemak. 
Ik ben een vrij gesloten persoon. 
Miranda heeft me geleerd om me meer open te stellen, kwetsbaarder te zijn en zo meer over mezelf te weten te komen.
Dat was ook mijn doel van de coaching: mezelf beter te leren kennen. Te onderzoeken waarom ik iets doe of juist niet doe.

Inzicht
Miranda heeft een natuurlijke overredingskracht. Op een vriendelijke, doortastende manier heeft ze me gestimuleerd om meer naar binnen te kijken. 
Door deze zelfreflectie kreeg ik inzichten in mijn eigen gedrag en heb ik geleerd om mijn gevoelens meer te uiten en deze beter onder woorden te brengen. Voor mij was dit zeer verhelderend en het werkte genezend.

Ik houd nu meer rekening met anderen en geef vaker (positieve) feedback, ook op mijn werk, en dit leidt tot een positieve wisselwerking met collega’s.

Creativiteit als graadmeter
Naast mijn werk zit ik in de muziek. Ik speel in verschillende bands en ben tekstschrijver. Nu ik lekkerder in mijn vel zit, merk ik dat ik ook weer veel creatiever ben.  Persoonlijke zaken kan ik van me afschrijven in Engelse songteksten en persoonlijke haiku’s.

Die creativiteit is ook direct mijn graadmeter. Wanneer ik merk dat mijn creativiteit minder wordt,  is dat voor mij een trigger om te starten met reflecteren.
Samen met Miranda heb ik tijdens de coaching een proces ingezet om met regelmaat op vaste punten te reflecteren. Dat doe ik dus nog steeds en dat werkt erg goed.

Iets anders dat ik met regelmaat doe: successen en het leven vieren.
Wanneer iets goed gegaan is, geef ik mezelf een kleine beloning om mezelf een boost te geven.

Een coachtraject bij Miranda zou ik iedereen aanraden.
Want ik kan wel zeggen: ik ben er een beter mens van geworden!

André Molenaar, Werkvoorbereider/Planner GVB Rail Services