Referentie: Meer ontspannen gesprekken voeren

Referentie: Meer ontspannen gesprekken voeren

De training Effectief & Assertief Communiceren was voor mij een echte eye-opener. Ik vond het een enorm leuke groep. We hadden veel overeenkomsten. We wilden graag meer leren hoe beter om te gaan met stress en effectiever feedback te geven en te ontvangen. Iedereen had hierin een andere aanpak, zo konden we elkaar tips geven. Ik heb daar veel van geleerd.

De groep was in het begin wat afwachtend en aftastend, maar al na een half uur waren we al veel relaxter en heel open naar elkaar. We waren met elkaar zeer gemotiveerd om zaken op tafel te krijgen.

Miranda is een enthousiaste trainer. Ze is constant en doelgericht in haar aanpak. Ze hield ons op een vriendelijk manier steeds betrokken bij de inhoud. 
In het begin was de nieuwe manier van communiceren even wennen. Zo’n rustige en ontspannen manier van gesprekken voeren was ik niet gewend. Ook het aangeven wat iets met je doet lag me in het begin niet. Miranda heeft een luisterend oor geboden, zaken helder uitgelegd en me gemotiveerd om het te gaan toepassen.
Ik ben eerst thuis begonnen en daarna ben ik het op mijn werk gaan toepassen. Mijn collega’s keken er wel van op, maar het werkt!

Ik vroeg mijn collega’s meestal heel direct om iets aan te leveren. Nu leid ik de vraag meer in, door eerst een kort sociaal gesprek te voeren en andere zaken te bespreken. Pas daarna vraag ik wat nodig is.
Dit heeft een positieve invloed. De gesprekken zijn veel rustiger en gezelliger. 
Mijn collega’s denken nu meer mee met mijn vragen en problemen en helpen me deze samen op te lossen. 

Arjan Krosse, schroefasmonteur Akerboom Yacht Equipment