Referentie: Meer rust door grenzen stellen

Referentie: Meer rust door grenzen stellen

Het coachtraject bij Miranda heeft me enorm verrast.
Ik had van tevoren niet gedacht dat ik na mijn 50e en binnen zo’n korte tijd, na slechts 6 gesprekken, zoveel stappen zou zetten en nieuwe ontwikkelingen zou doormaken.
Want ondanks dat ik hard werkte, had ik nooit het gevoel dat het genoeg was. Ik nam van alles op mijn schouders, zowel in mijn werk als daarbuiten.
Miranda heeft me laten inzien dat, wanneer je in je leven op de top wilt staan, je ook dalen nodig hebt. En dat je, als je eens in zo’n dal verkeert, het beste eens goed kan rondkijken. Dat vond ik zeer mindful en relativerend.

Van luisteren naar doen
Miranda luistert enorm goed en geeft precies terug wat je nodig hebt. Dat vind ik heel knap én prettig. Ze denkt actief met je mee en ze doet suggesties om zaken anders te bekijken of aan te pakken.
Iedere keer laat ze je weer terugkeren naar het ‘nu’: waar sta je nu? Kun je wat je wilt eens proberen? Wat ga je nu doen en hoe ga je dat aanpakken?

De sessies met Miranda hebben me ook opgeleverd dat ik nu beter mijn grenzen kan stellen en dat ik het gevoel heb dat ik ze mág stellen. Ik heb er bijvoorbeeld onlangs voor gekozen enkele taken, die ik naast mijn werk had, bewust af te ronden. En wat me daarbij opviel, is dat niemand daar steil van achterover sloeg! Men vond het volkomen logisch dat ik die taken er, met zo’n drukke baan, niet meer bij kon doen.
Terugkijkend lijkt het wellicht allemaal zo vanzelfsprekend, maar in de waan van de dag loop je er continu aan voorbij en is het fijn dat iemand als Miranda zo actief met je meedenkt.

Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan dit traject: ik ben goed in mijn vak én ik kan hier van genieten!

Annemarie Krijger, jeugdarts