Dr. Miranda Langedijk coach

Miranda Langedijk

Ik heb ruim 25 jaar ervaring als coach, teamcoach, trainer en consultant. Ik ben oprichter van Langedijk Consult Coaching.

Langedijk Consult is Partner in Professionalisering. Wij zorgen er sinds 2002 voor dat onze klanten sterker staan en effectief en prettig communiceren en samenwerken. Daarbij zijn we specialist in stressreductie en burn-outpreventie en -begeleiding. De maatschappij is volop in beweging. Dit vraagt van organisaties dat zij continu inspelen op veranderingen.
Ik leg met mijn klanten de basis voor met plezier en energie, wendbaar en weerbaar excelleren.

Individuele Coaching

De managers en professionals die ik coach werken hard. Ze hebben hart voor hun vak en doen de dingen graag goed en effectief. Ze willen zelf en samen optimaal presteren en weten dat dat vergt dat ze effectief communiceren en goed voor zichzelf zorgen. Maar tussen weten, voelen én doen zit soms een kloof. Die help ik overbruggen.

LEES MEER >

Ik heb het gehele coachtraject beoordeeld met een 10!
Mijn vertrouwen in Miranda is groot. Ze heeft me door dit traject weer plezier in mijn werk gegeven en privé is er weer meer balans gekomen.
Marianne, manager

Duocoaching

Soms raakt het contact tussen collega’s verstoord. Het kan gaan om een specifieke situatie waarin men er samen niet uit komt. Het kan ook zo zijn dat mensen lange tijd buikpijn hebben doordat de samenwerking met een collega niet loopt.
In situaties waarin twee collega’s onderling, of een leidinggevende en medewerker, er samen niet goed uit komen verzorg ik duocoaching.

LEES MEER >

Miranda zoekt naar overeenkomsten tussen partijen en legt een stevige basis, waardoor je op de werkvloer weer samen verder kunt.
Frederique Kok, manager Yacht Service Akerboom Yacht Equipment

Teamcoaching & Training

Als teamcoach en trainer ben ik vaak betrokken bij team- en organisatieveranderingstrajecten en management development. Ik geloof in bottom-up trajecten en ik werk sterk interactief. Dat betekent dat we altijd aan de slag kunnen met die issues die belangrijk, actueel en urgent zijn.

LEES MEER >

De bottom-up aanpak is in het bijzonder zeer gewaardeerd door de teamleiders. In kleine groepen hebben zij de thema’s, die hen echt bezig hielden kunnen delen en omzetten naar acties. Verbinding leggen met zichzelf, elkaar en de relevante omgeving was vaak de sleutel naar de oplossing. Mooi om te zien hoe deze groep is gegroeid tijdens dit programma. De aanpak en de visie van Miranda was de basis voor dit succes.
John Tetteroo, directeur NVWA

Achtergrond en ervaring

Dr. Miranda Langedijk

Personal & Executive Coach, Team- en Duocoach, Mindfulness (MBCT) Coach en Trainer, Strategisch HRM Consultant
Miranda is sinds 2002 eigenaar van Langedijk Consult.

Ik heb ruim 25 jaar ervaring, waarin ik voor een groot aantal (internationale) klantorganisaties heb gewerkt, zoals Unilever, Achmea, Heineken, KPMG, PWC, KPN, Rabobank en ABN Amro, alsmede in het onderwijs, en voor de zorg, overheidsinstellingen en gemeentes. 

In die jaren mocht ik samenwerken met besturen en directies, afdelingen personeelszaken, facilitaire-, communicatie- en Ict/automatiserings- afdelingen, zeer uiteenlopende uitvoerende teams, maar ook met Werkgevers- en Werknemersverenigingen, (Centrale) Ondernemingsraden en Medezeggenschapsraden.

Ik heb (bege)leiding gegeven aan medewerkers, studenten en coaches en trainers. Ik heb zeer regelmatig presentaties gegeven, voor bedrijven, universiteiten, de overheid en op congressen en ik heb een groot aantal workshops ontwikkeld en verzorgd.

In het kader van mijn promotieonderzoek voor de Universiteit van Amsterdam en voor de Universiteit van Tilburg en in opdracht van GITP, William Mercer en de Stichting Management Studies heb ik wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd, een groot aantal case studies verricht en adviesopdrachten vervuld op het gebied van HRM.

Ik heb twee boeken en diverse artikelen geschreven en ik ontwikkel en geef managementtools uit gericht op effectiever communiceren, coachen, coachend leidinggeven en (samen)werken.

Zo is verschenen Het SuccesManagementSpel, een zeer complete, multi-inzetbare, professionele toolkit voor coaches en trainers om mensen individueel en in teams te faciliteren bij het formuleren én realiseren van hun doelen.

Curriculum Vitae

WERKZAAMHEDEN
2002-hedenPersonal en Executive (Team) Coach, Trainer en Strategisch HRM Consultant, Langedijk Consult
2009-hedenPartner L&P Managementspellen V.O.F. Uitgever van Het SuccesManagementSpel
1999-2001Senior Consultant, William M. Mercer, Performance & Reward Consulting, Human Capital Consulting
1997-1999Adviseur en onderzoeker, GITP International BV, Beloningsmanagement / Human Strategy
1994-1997Onderzoeker, Universiteit van Tilburg, Personeelwetenschappen Promotie januari 1998  
1991-1994Onderzoeker, Universiteit van Amsterdam, Arbeids- en Organisatiepsychologie
1990-1991Student-assistent, Universiteit van Amsterdam, Arbeids- en Organisatiepsychologie
OPLEIDING
2005-hedenDiverse cursussen, workshops en (NIP) symposia. o.a. Opleiding tot MBCT trainer (2016) (Mindfulness Based Cognitive Therapy)
2004        Persoonlijke coaching voor professionals Associatie voor Coaching.
1999            GITP ‘professional course’.
1991-1998Verschillende Ph.D. cursussen. Universiteit van Tilburg. Promotie 1998.
1987-1991Universiteit van Amsterdam, Arbeids- en Organisatie-psychologie. Propedeuse / doctoraal respectievelijk in 1988 en 1991 (cum laude).
1981-1987Zaanlands Lyceum, Gymnasium (bèta).

Netwerken

Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen en geregistreerd als PSYCHOLOOG NIP. Ik werk conform de beroepsethiek voor psychologen.

Ik ben oprichter van het VrouwenNetwerk ZaanstadPlus (per 1 februari 2019 ZaanLinQ). Sinds de oprichting medio 2005 heb ik dit netwerk geleid, vanaf november 2007 als voorzitter van de stichting VrouwenNetwerk ZaanstadPlus, tot september 2009. Dit netwerk voor enthousiaste werkende vrouwen, gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling, groeide in de eerste vier jaar naar ruim 350 leden en houdt regelmatig bijeenkomsten en netwerkdiners.

Daarnaast heb ik de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw opgezet en drie jaar (2006 – 2008) georganiseerd en heb ik zitting gehad in de jury. In 2010, 2012 en 2015 was ik voorzitter van de jury van de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw.

Van 2008 (oprichtingsjaar) tot 2015 was ik lid van Rotary De Zaan-Zaandijk. Ik was enkele jaren lid van de Rotary Districts (1580) Coaching Commissie en lid van de Redactieraad van HR-Kiosk.nl.

We hebben bijgedragen aan het op de kaart zetten van wandelcoaching in Nederland. Zo verzorgen we met regelmaat netwerkevents in het kader van de Nationale WandelCoachDag.
Daarnaast houden we met enige regelmaat strategiesessies, waarbij wandelcoaching een zeer gewaardeerd onderdeel is.

Auteur & Uitgever

Langedijk, M.C. (1998) Flexibel belonen: de keuze voor arbeidsvoorwaarden op maat. Assen, Van Gorcum.
Isbn: 90-232-3355-7.

Langedijk, M.C. & Ykema-Weinen, P.M.L. (2000) Belonen in strategisch perspectief. Assen, Van Gorcum / Stichting Management Studies.
Isbn: 90-232-3536-3.

Langedijk, M.C. & de Peuter, W. (2009) Het SuccesManagementSpel. De ideale toolkit om te coachen met succes! Assendelft, L&P Managementspellen.
Isbn/EAN: 978-90-814375-1-6. 

Vier keer per jaar geven wij een nieuwsbrief uit. Een themanieuwsbrief voor ruim 1700 coachingsklanten, opdrachtgevers, relaties, deelnemers aan trainingen, workshops, intervisiegroepen en themawandelingen.

Deze nieuwsbrief verschijnt bij de wisseling van de seizoenen en biedt informatie over een thema. De thema’s spelen in op actuele vragen van klanten of opdrachtgevers.

Klanten over Miranda Langedijk

Wil je meer weten over Langedijk Consult of wil je een afspraak maken?
Neem dan contact met me op. Ik sta je graag te woord!