Referentie: Missie: een eigen bedrijf opzetten

Referentie: Missie: een eigen bedrijf opzetten

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me opgegeven voor de opleiding mediation echtscheiding en omgang.
Inmiddels heb ik die afgerond en sta ik voor de kennistoets die me toegang geeft tot het geregistreerde mediatorschap. Ik ben bezig met mijn ondernemersplan, ik netwerk en verzamel mensen om me heen die me feedback geven.

Mijn missie…
Ik verwezenlijk eindelijk waar ik al jaren lang over droom en wat ik vanwege allerlei “ja, maars” nooit eerder heb aangedurfd, tót nu toe: voor mezelf beginnen!

Wie kent dat niet… Heel enthousiast ergens aan beginnen om er gaandeweg achter te komen dat je nog heel veel mechanismen hebt die je nog niet voldoende hebt aangepakt en getransformeerd. Mechanismen waardoor je steeds minder enthousiast wordt, bergen gaat vormen van onmogelijkheden en uiteindelijk belandt je idee, je doel in de vuilnisbak, de ijskast of op de zolderplank. Want het falen van jezelf wil je niet zien.
Maar deze keer dus niet…

Omdat ik dit patroon van mezelf maar al te goed kende, ben ik begonnen met een gericht coachingstraject bij Miranda vanuit de vraag “Hoe zet ik een kleine onderneming op?”.
Er volgden vier mooie, lange wandelingen in het Twiske. Miranda coachte me heel gericht, concreet, helder, duidelijk, kundig en zakelijk empathisch. Ze had weinig woorden nodig om tot de kern te komen. Ze liet me niet vluchten, hield me een spiegel voor en hielp me mijn vluchtgedrag te transformeren tot een bewuste keuze.

Tijdens onze laatste wandeling, achterover hangend in windkracht 9, kwam er een einde aan de coaching, met een stormachtig inzicht. Wat dat is houd ik natuurlijk voor mezelf. Maar ik kan hier met trots aangeven, dat ik mijn oude patroon heb bevochten en weten te transformeren. Met als uitkomst dat ik straks praktisch goed voorbereid en met zelfvertrouwen kan gaan starten als geregistreerd mediator.
Regelmatig zal ik mijn mechanismen nog voorbij zien komen, maar dan zal ik weer denken aan die ene dag in maart 2008 stormkracht 9 en wat ik mezelf daar heb beloofd.
Bedankt Miranda!

Petra, gezinsvoogd en mediator