Nieuwsbrieven Archief

Nieuwsbrieven Archief

Op deze pagina vind je ons nieuwsbrieven archief met daarin een overzicht van onze uitgegeven nieuwsbrieven over effectief communiceren en samenwerken, burn-outpreventie en stressreductie, persoonlijk leiderschap en timemanagement. Via de nieuwsbrieven kun je kennis met ons maken en meteen aan de slag gaan met praktische tips en inzichten.

Al onze hoofdartikelen vind je ook terug onder de thema’s waarop wij coachen.

Onze nieuwsbrief verschijnt maximaal 4 keer per jaar: in principe één in elk nieuw seizoen.

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet en wil je dat wel?
Meld je dan hiernaast aan.

Hieronder tref je alle verschenen nieuwsbrieven

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Langedijk Consult Nieuwsbrieven Archief

Zonsopgang boven weilanden met reflectie boom in water

Onze vorige nieuwsbrief ging over werken aan zelfvertrouwen door het herkennen en loslaten van denkfouten. We lieten zien dat er gemakkelijk fouten kunnen sluipen in de manier waarop we over onszelf denken. We gaven 5 OMDENK-strategieën.
In deze nieuwsbrief een vervolg op de eerste set veel voorkomende denkfouten. Ook nu laten we zien hoe je deze denkfouten kunt omdenken.
Tenslotte nog een overzicht van de denkfouten en een praktische oefening om alternatieve gedachten te ontwikkelen.


Ballonvaart kleurrijk zon zelfvertrouwen loslaten

In deze 60e nieuwsbrief volop inzichten en tools om te werken aan zelfvertrouwen door het herkennen en loslaten van denkfouten.
We gaan in op 5 OMDENK-strategieën en geven een top 5 aan veel voorkomende denkfouten.
Ga zelf aan de slag met omdenken met behulp van voorbeelden en reflectievragen.


Het OK Kwadrant (Ik ben OK, jij bent OK) bestaat uit 4 vensters waardoor je kunt kijken naar de wereld. Door welk venster je kijkt, beïnvloedt hoe je communiceert en samenwerkt.
Welke keuzes maak je in je communicatie en samenwerking? Welk pad sla je in?
Wil je meer door het ‘Ik ben OK, jij bent OK’- venster kijken en gericht onderzoeken waar je winst kunt behalen? Doe dan onze Zelfscan!


Twee bomen in zonnig grasland

Hoe je denkt over jezelf in relatie tot de ander bepaalt niet alleen je zelfbeeld, maar ook hoe je je, in praktijk, verhoudt tot anderen.
In deze nieuwsbrief bespreken we het OK Kwadrant (Ik ben OK, jij bent OK). Wat houdt het in en waarom is het zo belangrijk?


Hangende sleutels, glimmende sleutel

Zelfcompassie betekent dat je warm en begripvol met jezelf omgaat, wanneer je het moeilijk hebt, lijdt, faalt of het gevoel hebt dat je tekort schiet. In onze winternieuwsbrief meer over de betekenis en invulling van zelfcompassie. Met een 5 stappenplan van compassie met anderen naar compassie met jezelf.


Veerkracht is het meebewegen met de wind. Te buigen en terug te veren, zonder te breken.
Hoe je denkt en hoe je omgaat met je gevoel, bepaalt in grote mate je veerkracht. Strenger zijn voor jezelf en minder ruimte geven aan je gevoel, verkleinen je veerkracht. Je kunt er zelfs meer stress van krijgen.
Tijd om uit de negatieve spiraal te stappen!


bomen bos trap stappen

Projecten slim aanpakken. Wie wil dat nou niet? Toch blijkt in praktijk dat we allerlei (mentale) barrières tegenkomen die het omzetten van ideeën in handelen niet bevorderen. 
In deze nieuwsbrief geven we praktische tips om je plannen om te zetten in realistische en haalbare, ingeplande acties.  En we lopen de grootste mentale obstakels, die het halen van je doelen niet bevorderen, langs.


Brainstormen en mindmappen zijn twee mooie manieren om, samen, te komen tot creatieve oplossingen.
In deze nieuwsbrief meer over hoe het werkt en hoe je dit kunt inzetten om stap voor stap je (project)doel te bereiken.


Doelen schieten vaak de grond uit als paddenstoelen. Onze to-do lijsten hebben de neiging te groeien als kool. Projectmatiger werken helpt je dingen voor elkaar te krijgen!
In deze nieuwsbrief gaan we in op de basis van projectmatig werken. We geven je hiervoor volop instrumenten en tips mee.
Projectmatig werken vergt lef hebben! We starten dan ook met 5 tips om door te pakken, dan de A4 methode en meer over het SMART maken van je project. Tot slot een handige invultool om aan de slag te gaan met je eigen LEAN A3 projectplan.


Hoe versterk je je reflectievermogen? In deze tweede nieuwsbrief over reflecteren leggen we uit hoe het IJsbergmodel je kan helpen om je zelfinzicht te vergroten en ruis in de communicatie met anderen te voorkomen. Bovendien bieden we je een concreet stappenplan, 3 handvatten, een artikel over de kracht van intervisie, meer over hoe journalling voor je kan werken en de ervaringen van enkele klanten met zelfreflectie via journalling.


Reflecteren is niet altijd simpel. Het vergt om te beginnen het vrijmaken van tijd om situaties onder de loep te nemen en het (durven) aankijken van je eigen gedrag. De winst van beter leren reflecteren is echter groot. Zo helpt het je om je kwaliteiten effectiever in te zetten in je professionele en persoonlijke leven. In deze nieuwsbrief gaan we in op het ‘hoe’ van reflecteren en daarbij lichten we de STARR-methode toe. Tevens een Klant in de Schijnwerpers over hoe creatief ‘journallen’ helpt om in balans te blijven in een druk leven.


Ademhalen is iets wat je automatisch doet, maar ontspannen ademen in tijden van spanning, stress en ziekte is niet altijd even makkelijk. Hoe creëer je, juist in een periode die veel van je vraagt of waarin weinig mogelijk is, weer momenten om naar uit te kijken en van te genieten?
Wat vertelt je ademhaling over hoe het met je gaat? Welke klachten kunnen het gevolg zijn van een te snelle, oppervlakkige, hoge ademhaling?
Hoe adem je jezelf weer tot rust?
In deze nieuwsbrief een hart onder de riem, omdenken en praktische tips, waaronder drie anti-stress ademhalingsoefeningen.


Als je je lijf niet gebruikt, verlies je kracht en souplesse en ben je meer vatbaar voor spanning en stress.
Daar komt bij dat een gebrek aan conditie, dingen niet meer kunnen en steeds moe zijn als gevolg van te weinig bewegen heel confronterend is. Het vermindert je draagkracht én je veerkracht.
Dit is de vijfde nieuwsbrief In het kader van onze serie over goed zorgen voor jezelf.
Wil je zelf weer lekkerder in je vel zitten? Gebruik deze nieuwsbrief als boost om weer meer in beweging te komen!


Wanneer je iemand vraagt “Hoe gaat het?” is het antwoord heel vaak: “druk”. Natuurlijk is er niets mis met een beetje tempo. Maar in een maatschappij waar 1 op de 7 mensen burn-out raakt, is het in ieder geval nuttig om jezelf af te vragen of jouw mate van druk zijn ook lekker voelt.
Je hoeft je immers niet altijd heel druk te voelen. Vertragen kun je leren.
In deze nieuwsbrief tips en handvatten om dit te realiseren. Met aandacht voor de 3 valkuilen van te snel gaan en een 3 Stappenplan om tot meer vertraging te komen.


Eén van de dingen waar we als mens flink last van kunnen hebben is ‘een vol hoofd’. Een hoofd dat altijd ‘aan’ staat. Het gevoel dat je altijd aan het rennen en vliegen bent en dat je geen tijd hebt om te ontspannen. Dat je niet aan jezelf toekomt. Wil je graag vertragen? Via deze nieuwsbrief kun je nagaan hoe snel je nu leeft. Wat kan je vakantie je vertellen over je eigen tempo? Inclusief 5 sets reflectievragen voor meer zelfinzicht.


Veel coachvragen gaan over het vergroten van energie en (werk)plezier. Goed voor jezelf zorgen is daarmee een belangrijk thema. Goed slapen is hierbij een cruciale factor. Er is een sterke relatie tussen stress en nachtrust. In deze nieuwsbrief het vervolg van ons Slaapdossier en praktische Stappenplan om meer energie uit je nacht te halen!


Stress heeft een enorme impact op het functioneren van je lichaam en geest. Wil je je eigen balans tussen draagkracht en draaglast verbeteren, dan is het goed om in te zetten op het optimaliseren van je eigen gezondheid. Hoe je slaapt weerspiegelt hoe je leeft. Verander je dagelijkse patronen, dan verander je je slaappatroon. In deze nieuwsbrief de eerste 3 van 7 stappen om (weer) heerlijk te kunnen slapen. Zodat je ook met energie en plezier kunt werken.


In deze nieuwsbrief het vierde artikel in onze serie over werkstress reductie. Eerder hebben we aandacht besteed aan de eerste twee cruciale factoren om werkstress te reduceren: het verlagen van de werkdruk en het vergroten van je regelmogelijkheden.
De sociale steun die je ervaart in je directe werkomgeving is de derde factor.
Hierop richten we ons in deze nieuwsbrief .
Met 10 tips om te bouwen aan de voorwaarden voor het ervaren van steun en praktische voorbeelden om de sociale steun binnen je team te vergroten.


In deze nieuwsbrief het derde artikel in een serie over werkstress reductie.
Het verlagen van de werkdruk is een cruciale factor om stress te kunnen reduceren. Minstens zo belangrijk is het hebben van genoeg autonomie, de mogelijkheid om zelf zaken rondom je werk te regelen, zoals werktijden, werkinhoud en inspraakbevoegdheden.
Vandaar in deze nieuwsbrief: de 5 grote voordelen van meer regelruimte, een zelfscan regelruimte, een 3 stappenplan om je regelruimte te vergroten en tips om zelf en als leidinggevende tot meer regelruimte te komen.


Wil je bewust en met meer aandacht genieten van de mooie dingen in je leven?
Of met meer mildheid en compassie omgaan met wat lastig voelt?
De zomer is bij uitstek een mooie tijd om jezelf meer Mindfulness te gunnen.
Sinds een paar jaar bieden we klanten, daar waar gewenst, een Mindfulness trainingsprogramma op maat aan, ter ondersteuning van het realiseren van de coachdoelen. De resultaten die men daarmee boekt, zijn heel positief.
Vandaar in deze nieuwsbrief meer over wat Mindfulness is en wat het voor jou zou kunnen betekenen. Met praktische tips en eenvoudige oefeningen om tot meer rust én focus te komen.


In 2017 had zo’n 16 procent van alle verzuimde werkdagen in Nederland, werkstress als reden. Ernstige, langdurige werkstress kan zich ontwikkelen tot een burn-out. Voor stressreductie zijn drie factoren heel belangrijk: de werkdruk, de regelmogelijkheden en de sociale steun.
In deze nieuwsbrief focussen we op de eerste cruciale factor: het verlagen van de werkdruk. Met tips om de draaglast te verlagen en de draagkracht te versterken. Van jezelf of van je team.


Je gewaardeerd voelen is voor de meeste mensen een voorwaarde om zich prettig en gemotiveerd te voelen in het werk.
In deze nieuwsbrief starten we met (zelf)reflectie. Hoe waardeer jij en hoe word je gewaardeerd?
Met tips om meer oog te krijgen voor je eigen successen, waardering beter te kunnen ontvangen én het bespreekbaar te maken wanneer je leidinggevende geen waardering uit.


In deze nieuwsbrief in onze reeks over Persoonlijk Leiderschap gaan we in op het belang van een goede gezamenlijke focus binnen je team. Met tips en advies hoe je problemen bespreekbaar kunt maken en samen met je collega’s de teamdoelen scherp kunt stellen.


Hoe verbeter je de sfeer in je team? Daarover gaat deze vierde nieuwsbrief in onze reeks over Persoonlijk Leiderschap.
We gaan dit keer in op veiligheid en vertrouwen, assertief communiceren en leren én plezier, humor en ontspanning.
Met een handige checklist om negatief gedrag aan te pakken.
Verder 8 praktische tips om zelf direct invloed uit te oefenen, zodanig dat je als team assertiever wordt.


Trots op jezelf mogen zijn en je bewust zijn van waar je trots op bent, is een succesfactor. Het bouwt aan je zelfvertrouwen en het geeft je richting.
Het zegt veel over waar je passie voor voelt. Wat je echt belangrijk vindt en waar je voor gemotiveerd bent. Het helpt te bepalen of je de dingen doet die je voldoening geven.
In deze nieuwsbrief meer over hoe ‘bewust trots zijn’ richting en kracht geeft.
Met een hoofdartikel speciaal geschreven voor het Vervangingsfonds in het kader van hun werkdruk-project en enthousiaste en openhartige verhalen van klanten over hun passie en trots.


Dit is de derde nieuwsbrief in onze serie over Persoonlijk Leiderschap. Nu over het beïnvloeden van 3 basis voorwaarden om lekker en effectief te kunnen werken.
Wat werkt en wat zijn de consequenties als je geen invloed uitoefent?
Met praktische tips om direct meer invloed uit te oefenen in je werk.


Met een proactieve houding oefen je eenvoudiger meer invloed uit in je werk. In deze nieuwsbrief, het tweede uit een drieluik, handvatten voor meer inzicht in je cirkel van betrokkenheid en cirkel van invloed, 3 voorwaarden om op je gemak invloed uit te oefenen en praktische top tips om ten aanzien van 6 werkgebieden resultaat te boeken.


Persoonlijk leiderschap gaat over het bewust ontwikkelen van je levenshouding.
Niet, zoals de term wellicht doet vermoeden, alleen een kwestie voor leidinggevenden, maar bij uitstek een thema voor iedereen die ten volle van het leven wil genieten.

In deze nieuwsbrief, de eerste van een drieluik, de basis voor het versterken van je persoonlijk leiderschap: 5 dingen die je kunt loslaten om verder te komen. Bepaal je eigen koers!


Voor veel mensen is het einde van het jaar hét moment om goede voornemens te maken. Of het nu is dat je gelukkiger, gezonder, effectiever of efficiënter wil worden. Hoe je je voornemens formuleert, wanneer je begint en hoe je omgaat met belemmeringen: hoe slimmer je hiermee aan de slag gaat, des te groter wordt jouw kans op succes!

In deze nieuwsbrief handvatten en tips om jouw voornemens vol te houden én te laten slagen.


De meeste mensen vinden het fijn om deel uit te maken van een team. Werken in teamverband kan dan ook veel plezier en voordelen opleveren.
Om samen een succesvol team te vormen is het van belang dat je teamspelers hebt die hun rol en hun verantwoordelijkheden nemen.
Hoe word je een nog betere teamspeler?

In deze nieuwsbrief o.a. een zelf-test en 10 tips om een goede teamspeler te zijn.


Na gedane overdracht is het goed rusten.
Ieder jaar gestrest op vakantie gaan en bij terugkomst het vakantiegevoel alweer snel kwijt zijn door een overvolle mailbox en stapels werk?
Wil je er liever ontspannen en met vertrouwen een tijdje tussenuit: investeer in een briljante overdracht, regel een goede back-up, plan de aanloop naar de vakantie zorgvuldig, geef anderen aan hoe je met mail en telefoon wilt omgaan tijdens je afwezigheid en spreek af hoe je na je vakantie geïnformeerd wilt worden over de status.

In deze nieuwsbrief o.a. 7 praktische tips voor een succesvolle vakantieoverdracht en effectief prioriteren met Eisenhower.


Hard werken, lekker ontspannen.
Werkstress is een groot en kostbaar probleem: 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Dat zijn veel mensen die niet lekker in hun vel zitten, de balans kwijt zijn en te weinig energie en plezier hebben.
Werkstress leidt tot minder betrokkenheid, het niet gezond en geconcentreerd op het werk komen, een lagere productiviteit en ziekteverzuim. Stress kan serieuze lichamelijke en psychische gevolgen hebben.
Weet je welke symptomen je allemaal kunt signaleren?

In dit derde deel van ons drieluik over het versterken van je weerbaarheid alles over de oorzaken en gevolgen van (werk)stress.
Compleet met een checklist van fysieke en psychische symptomen en natuurlijk ook 10 tips om stress te verminderen.


In onze vorige nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan werken aan je fysieke weerstand.
Naast het vergroten van je fysieke conditie is het minstens zo belangrijk om mentaal sterk te zijn. Dat gaat niet altijd over één nacht ijs.
Door structureel goed voor jezelf te zorgen vanuit een positieve mindset, versterk je je mentale weerbaarheid. Als je dan eens een dip hebt, dan klim je daar ook rustig maar gestaag weer uit.

In dit tweede deel uit ons drieluik over het vergroten van je weerstand artikelen en 10 positieve mindset tips om jezelf mentaal te versterken.


Goed om kunnen gaan met een dip en daar sterker uitkomen vergt goed voor jezelf zorgen. Wie in een dip zit is vaak juist geneigd minder goed voor zichzelf te zorgen. Goed voor jezelf zorgen, vergroot je fysieke weerstand. Dat biedt je de nodige veerkracht en flexibiliteit om je schouders eronder te zetten, problemen aan te kunnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zodanig dat je een dip kunt voorkomen of om er, als je er toch in belandt, snel weer uit te komen.

In deze special alles over het slim bouwen aan kracht en een goede weerstand. We geven je top tips op het gebied van bewegen, gezonde voeding en voldoende rust om snel meer energie op te doen.


Negatieve feedback goed kunnen ontvangen helpt je om jezelf te ontwikkelen en bevordert de communicatie en samenwerking met anderen. In deze nieuwsbrief lees je er alles over. Met de zelf-test krijg je inzicht in hoe je zelf omgaat met feedback. Ontvang je liever nooit meer feedback? We geven je 6 manieren om feedback in het vervolg uit de weg te gaan. Maar natuurlijk ook 5 tips om krachtig kwetsbaar te zijn!


Feedback geven is dé manier om samen verder te komen. Maar dat vergt wel dat je weet hoe je dat goed doet. Zo dat de ander er ook mee verder kan. In deze nieuwsbrief een special over het geven van negatieve feedback. Je treft hierin de do’s en dont’s, tips en feedbackregels.
Verder extra: een artikel over de 5 grootste belemmeringen om feedback te geven in organisaties en 5 Social Media tips.


In vervolg op ons vorige nieuwsbrief ‘Waarderen werkt’ over het belang en de kracht van positieve feedback, nu een special over goede complimenten geven.
In welke situaties complimenteer je, en hoe bereik je het meeste effect?
Tips, weetjes en hoe moet het niet. Verder een klant in de schijnwerper,
vijf Social Media tips van onze enthousiaste stagiair en meer over onze trainingen in het nieuwe jaar.


Een positieve start na een prachtige zomer! In deze nieuwsbrief aandacht voor het geven en ontvangen van positieve feedback, complimenten en waardering.
Ontdek waarom oprechte waardering geven en ontvangen op de werkvloer zo belangrijk is.
Toets hoe je hier zelf mee omgaat met onze quick scan. Plus: internationaal excelleren op scholen: een uitwisselings- programma met Zuid-Afrika. En een grote klant in de schijnwerpers: met managers naar minder verzuim. Tot slot: bestel nu een inspirerend en origineel Kerst (relatie) geschenk om iemand succes te wensen of met succes te feliciteren!


Ga ontspannen de zomer in! Deze nieuwsbrief gaat over het herkennen van signalen van stress, oververmoeidheid en burn-out. Gebruik onze EHBO checklist om te zien hoe je er voor staat en stel zo nodig je eigen actieplan op om in de komende weken te stoppen met stressen om vervolgens ontspannen op vakantie te kunnen gaan.


Uitstellen, heb je daar wel eens last van?
Deze nieuwsbrief gaat over het aanpakken van uitstelgedrag.
We zetten de mogelijke redenen voor het uitstellen van taken op een rijtje.
Je kunt je eigen ‘uitstel- stijl’ toetsen met onze quick scan.
En je krijgt natuurlijk volop concrete anti-uitsteltips!


Hoe verbeter je het beeld dat anderen van je hebben, hoe bouw je aan het vertrouwen van anderen in jou en jullie relatie? Zodanig dat je meer en beter samenwerkt? Zodat afstemmen sneller gaat en betere resultaten oplevert?
In deze nieuwsbrief vind je tips om zelf tot quick wins te komen als je aan jouw relatie(s) wilt werken! Verder een interview met Tom Bersee over werken aan relatievertrouwen in het groot: politiecultuur in verandering.


In deze nieuwsbrief volop tips, testvragen en artikelen over het vergroten van je zelfvertrouwen en geloofwaardigheid! Verder o.a.: een interview met succesvol ondernemer Levinus van der Veekens over coachen in de bouw.
De Voedselbank als klant in de schijnwerpers: goede slecht-nieuwsgesprekken voeren, hoe doe je dat? En Zakenvrouw van het Jaar 2006 Esther Raats over de Verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw van 2012.


Een artikel over het vergroten van vertrouwen. Waarom zou je, wat is het, hoe doe je dat en waar begin je? Meer over Stephen Covey’s Speed of trust (De snelheid van vertrouwen), de vijf cirkels van vertrouwen en de Slim Vertrouwen matrix. Verder een AANKONDIGING: Help, we hebben een missie! In de inbox balans creëren in je leven aan de hand van een vrolijk taartmodel, een klant in de schijnwerpers en een top-trainingsaanbod om meer rust en zelfvertrouwen te creëren.


Deel 2 van tips om teams te motiveren en ontwikkelen: over teambuilding. Wat is een team en wat maakt een team succesvol? Tien tips voor teambuilding.
Managers over onze workshop bij KPN en twee klanten over hun coachingstraject.
Plus een interview met Andries Bongers (HR-Kiosk), ondernemer, manager én professional over ontwikkelen, Het Nieuwe Werken, wit, zwart en grijs ziekteverzuim en het voorkomen van een burn-out.


Wat helpt om samen door te zetten en een grote klus tot een geweldig einde te brengen?
Een persoonlijke top drie aan tips inzake plannen, prioriteiten stellen en slim communiceren. Niet alleen handig voor teams, maar ook voor klussers 🙂 Hoe overleef ik een verbouwing?
Tevens het verhaal van een klant over omgaan met de feedback van teamleden.
Verder nieuws. Zo zijn we er trots op te mogen melden dat we de Organizers’ Choice Award wonnen! Het SuccesManagementSpel werd door professionals gekozen tot beste product van 2010! Tot slot een tip voor en door trainers.


In deze nieuwsbrief ‘Wat is motivatie’ en tien motivatietips om jezelf te motiveren om te beginnen, door te zetten en te genieten van het resultaat!
Dus mocht je een doel hebben, in deze nieuwsbrief alles over hoe jezelf te motiveren dat doel te realiseren.
Verder een klant aan het woord over hoe zij uit de dip raakte.
En ik hield een interview met Dirk Meijer (in Brussel) over motiveren over de landsgrenzen heen, te lezen in het Tijdschrift voor Coaching, hier een voorproefje. Tot slot Marc Schabracq aan het woord over zijn nieuwste boek over loopbaanperspectieven en hoe te veranderen van werk.
Kortom 7 pagina’s tips, verhalen en foto’s over het motiveren van Jezelf.


‘Niet kiezen is ook een keuze’ voor wie tegen heel veel ‘moeten’ en ‘doorzetten’ aanloopt en daar af en toe knap moe van wordt. Doe de ‘stress-test’ en bekijk eens hoeveel ‘life-changing events’ je in 2009 hebt meegemaakt en ga na in welke risicogroep je valt.
Verder vijf communicatietips voor het omgaan met werkdruk. Hoger opgeleide vrouwen vaker moe en een interview met Ingrid Bakker, de nieuwe voorzitter van het VrouwenNetwerk ZaanstadPlus, over ondernemen met passie. Dit en meer…


Welke sturingsprincipes kun je onderscheiden als je effectiever wilt zijn? Het 4R model helpt je Richting, Ruimte, Rekenschap en Resultaat te onderscheiden. Verder: nieuwe LinkedIn groep om inspiratie op te doen rondom persoonlijke en team effectiviteit..


Feedback van alle kanten belicht! Interviews met sterke mannen in de sportschool, wat zeggen je hersenen, wat vertelt je huid en waar liggen je grenzen? Extra: een test en een handige feedback-checklist. Maureen Lashley aan het woord vanuit de Kamer van Koophandel over professioneel gebruik van feedback, een boekrecensie, de column ‘spiegelen’, een klant aan het woord en nog veel meer ter inspiratie en vermaak.


Laat je inspireren: persoonlijke inzichten terugkijkend op 2008 door verschillende mensen (managers en professionals), werkzaam in uiteenlopende branches. Wat nemen zij mee dit jaar en wat wil je zelf meenemen? Verder: mee tijdens een wandelcoachingssessie in ‘spiegelen’, een klant aan het woord, tips uit de psychologie vakliteratuur en nieuwe boekrecensies.


De basis van elke vorm van prettig en effectief samen presteren: werkelijk met elkaar in gesprek gaan en blijven. Alles over praten, luisteren en je gehoord voelen. Plus: een mooi interview met én een artikel door Ruud Jonker (Achmea). Een warm pleidooi voor blijvende afstemming tussen leidinggevenden en hun medewerkers.


Wat is dat: een organisatiemissie en hoe kom je daar aan? Zodanig dat het meer is dan een papier met mooie woorden? Verder een bijzonder interview met Albert Voogd, de bezielde directeur van Albert Heijn. Een man met een missie!


Een nieuwsbrief over bezieling in de organisatie en bezielde mensen. Korte interviews met managers en professionals over wat hen bezield. Onder hen ondernemers over bezield ondernemen. Tien tips om met bezieling te leven en de boekrecensie dit keer over ‘De kracht van bezieling’.


Over timemanagement en de ruimte die het je oplevert. Letterlijk en figuurlijk. Vele praktische en doordenk-tips, do’s en dont’s, valkuilen en ervaringen van klanten die met hun timemanagement aan de gang gingen.


Herstel als een positief proces. Tips om te herstellen en herstellen als onderdeel van je dagelijkse routines. Plus: ontdek je eigen herstelstijl!


Je al dan niet in balans voelen is behoorlijk bepalend voor je welbevinden. Over het vinden, kwijtraken en blijven zoeken naar de voor jou prettige (werk – privé) balans gaat het hier. Plus: test je eigen balans.


In deze themanieuwsbrief worden de vier kernkwadranten (kwaliteiten, uitdagingen, valkuilen en allergieën) en het kernkwadrantenspel van Ofman uitgelegd. Bijzondere aandacht daarbij voor het aangaan van uitdagingen. Welke uitdagingen ga jij aan en hoe doe je dat (al dan niet handig en met plezier)? Extra: een zelfsabotagetest én met een vlot en drie kindjes een rivier bevaren…


Wie wil zich niet gelukkig voelen? Wat is er voor nodig en hoe gelukkig voel jij je nu? Plus: tips voor flow in het werk en een boekrecensie van De kracht van het nu: een gids om gelukkiger te worden.


Succes: wat is dat en hoe realiseer je het voor jezelf? Inclusief de top-tien tips voor het verkrijgen van meer succes!