Nieuwe publicatie: Waardering in je team: do’s & don'ts #1

11-09-2018

Miranda publiceert op LinkedIn met regelmaat inhoudelijke artikelen met thema's als persoonlijk leiderschap, effectief communiceren en (samen)werken, effectief timemanagement, werkstress reductie en burn-out preventie.

Onderstaand artikel is recent gepubliceerd:

 

Waardering in je team: do’s & don'ts

Een cruciale voorwaarde om je prettig te voelen in een team is het gevoel te hebben dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je bijdraagt. Het gevoel dat jij, met jouw unieke kwaliteiten, als individu echt wordt gezien én dat je erbij hoort. 

 

#1 Waardering geven

Wil je als team sterk zijn in waarderen dan heeft een ieder dat te doen. Dus interesse tonen, goed luisteren, doorvragen en opmerken wat er goed gaat, waar iemands kwaliteiten liggen, bedanken voor geboden hulp en ondersteuning, voor humor en gezelligheid of voor wat dan ook dat iemand bijdraagt en dat jij oprecht waardeert.

 

Do’s: 

 

Tip: Heb je soms moeite met waardering geven of ontvangen? Vaak helpt het om uit te zoeken wat je precies lastig vindt én wat je wel goed lukt. In de checklists in een eerder artikel vind je een groot aantal behulpzame reflectievragen om je op weg te helpen.

 

Waardering geven = Win win

Wanneer je complimenten geeft, focus je zelf op positieve gebeurtenissen én je doet een ander een plezier. Je geeft! Je zult merken dat waardering uiten je eigen humeur verbetert. En degene die het compliment ontvangt voelt zich opgetild en gaat met meer motivatie en plezier aan het werk.

 

Meer lezen? Zie onze nieuwsbrief 'Persoonlijk Leiderschap – het belang van waardering'. Het volledige artikel en alle tips kun je ook vinden op onze website.

 

Complimenteren kun je leren! Hoe? In ons artikel over goede complimenten geven lees je er alles over.

 

Jezelf effectief ontwikkelen gericht op waardering geven en ontvangen? Lees meer


Terug naar het overzicht

Welkom bij Langedijk Consult

Miranda Langedijk

Langedijk Consult is gespecialiseerd in professionele (team) coaching & training. Effectief communiceren en (samen)werken en burn-out preventie & -begeleiding.