Nieuwe publicatie: Waardering in je team: do’s & don'ts #3 - Te weinig waardering

09-11-2018

Miranda publiceert op LinkedIn met regelmaat inhoudelijke artikelen met thema's als persoonlijk leiderschap, effectief communiceren en (samen)werken, effectief timemanagement, werkstress reductie en burn-out preventie.

Onderstaand artikel is recent gepubliceerd:

 

Waardering in je team: do’s & don'ts

 

#3 Te weinig waardering…

 

Help, ik word niet gewaardeerd door mijn leidinggevende.

Stel je hebt hard gewerkt aan een project of presentatie en je leidinggevende heeft er niets positiefs over gezegd, heeft het naast zich neergelegd of alleen een opmerking gemaakt over een onbelangrijke spelfout en je merkt dat dat je raakt.


Tip: Doe je er niets aan dan ben je de volgende keer mogelijk minder gemotiveerd of je vertrouwen in je leidinggevende is geschaad. Bovendien kan het zijn dat je leidinggevende niet weet hoe dit je raakt. Zoals hierboven aangegeven, maak het bespreekbaar, geef aan wat dit met je doet en wat je fijn zou vinden in de toekomst. 


Ben je een leidinggevende?

Komt iemand bij je met een vervelend gevoel over de sfeer in het team qua onderlinge waardering of over de mate waarin jij waardering uit? Wees je bewust dat, wanneer je negatief reageert op feedback, de kans fors afneemt dat mensen je nog (boven tafel) komen vertellen waar ze mee zitten. 


Don’ts:

 

 

Zulke negatieve reacties doen schade!


Tip: Zie het als een cadeautje wanneer iemand je vertelt dat hij of zij graag meer waardering zou ontvangen. Het geeft je de gelegenheid om:

 

 

 

 

Meer lezen over het belang van waarderen in je team? Het volledige artikel en alle tips kun je ook vinden op onze website.

  

Wil je met je team groeien, in samenwerken en communiceren, kijk eens naar de mogelijkheden van teambuilding en teamontwikkeling


Terug naar het overzicht

Welkom bij Langedijk Consult

Miranda Langedijk

Langedijk Consult is gespecialiseerd in professionele (team) coaching & training. Effectief communiceren en (samen)werken en burn-out preventie en stressreductie.