Quick Scan: heb je last van uitstelgedrag

Quick Scan: heb je last van uitstelgedrag?

Met onderstaande quick scan kom je erachter of je last hebt van uitstelgedrag en in welke mate.

Wil je weten hoe het met jouw uitstel-stijl is gesteld? Beantwoord de onderstaande vragen en tel de punten voor de antwoorden bij elkaar op. De uitslag volgt na de test.

 Geef bij elk van de stellingen middels een cijfer aan hoe vaak deze stelling voor jou op gaat 1 = (bijna) nooit  2 = niet vaak  3 = soms  4 = vaak  5 = (bijna) altijd 
1Zaken die wel belangrijk zijn maar niet urgent blijf ik voor me uitschuiven.12345
2Ik stel het afronden van taken uit, omdat ik zaken maar blijf controleren en perfectioneren.12345
3Zaken waar ik niets meer op terug hoor, laat ik een volgende keer langer liggen.12345
4Ik vind het moeilijk om prioriteiten te stellen, waardoor ik sommige klussen laat liggen.12345
5Ik doe zoveel voor anderen dat ik aan mijn eigen werk onvoldoende toekom.12345
6Als ik veel druk ervaar haak ik af.12345
7Taken die lastig of eng vind, stel ik uit.12345
8Ik maak te weinig tijd voor (regie op) mijn planning, ik ben het overzicht kwijt,  waardoor ik achter de feiten aanloop.12345
9Onderdelen van mijn takenpakket die ik niet leuk vind, stel ik uit.12345
10Als ik kennis of vaardigheden voor een klus mis of hulp moet vragen, stel ik de klus uit.12345
11Afspraken met mezelf stel ik uit.12345
12Ik heb zoveel taken dat er dingen zijn die ik blijf doorschuiven.12345
13Ik heb moeite met delegeren en loslaten.12345
14Ik blijf twijfelen over de juiste aanpak.12345
15Ik vermijd werk waarvoor ik moet samenwerken met mensen met wie ik het minder goed kan vinden.12345

Uitslag

15-35 punten: Efficiënte werker…

Met minder dan 35 punten ben je waarschijnlijk punctueel en geneigd tijdig aan klussen te beginnen en deze conform de verwachtingen goed af te ronden. Je bewaakt je grenzen, zodat je geen onrealistische verwachtingen wekt en je durft mensen aan te spreken op het nakomen van hun afspraken met jou.

Je neemt jezelf en je werk serieus en je houdt rekening met je eigen behoeften en voorkeuren die je als mens nou eenmaal hebt. Je zorgt ervoor dat je je competenties op peil houdt, zodat je tijdig om de juiste hulp kunt vragen en je zorgt voor overzicht. Je werkt vanuit duidelijke doelen en je zorgt dat je de regie houdt over je planning.

35-50 punten: Uitstellen afhankelijk van de situatie…

Heb je tussen de 35 en 50 punten dan heb je waarschijnlijk geen groot probleem, maar levert het nakomen van je afspraken (met jezelf) je regelmatig wel stress op. Hoe lager je score hoe makkelijker je jezelf kunt zetten tot het nakomen van afspraken.  Hoe hoger je score des te meer spanning je waarschijnlijk ervaart. Als die spanning structureel wordt,  is het misschien toch goed om hier actie op te ondernemen. Wat heb je nodig?

Effectiever communiceren, timemanagementvaardigheden, werk dat je beter ligt, of een betere samenwerking? Misschien kun je wat vaker hulp of feedback vragen?

50-75 punten: Uitstellen als gewoonte…

Je werkt jezelf behoorlijk tegen. Waar ligt de oorzaak van je uitstelgedrag? Vind je je werk wel leuk? Is dit het werk waar jij je kwaliteiten optimaal in kwijt kan? Werk je met mensen waar je je prettig bij voelt?  Zijn je doelen en verantwoordelijkheden helder, houd je het overzicht? Kan het zijn dat je  timemanagementvaardigheden mist?

Reden genoeg om nu je situatie onder de loep te nemen. Wat ga je doen om dit aan te pakken?

Ga voor meer informatie over de oorzaken van uitstelgedrag en vijf praktische tips om uitstelgedrag te voorkomen naar het artikel Aanpakken van uitstelgedrag.

Wil je graag hulp op maat (coaching of (team)training)?
Vraag ons om een vrijblijvend advies of maak een afspraak. We staan je graag te woord!