Referentie: Meer inzicht in hoe het met me gaat

Referentie: Meer inzicht in hoe het met me gaat

Mijn jongste is 3 en sinds de geboorte hou ik een ouderschapsdagboek bij.
Ik las daarin wel heel vaak terug dat ik gek werd van dingen die gebeurden, dat ik geen energie meer had als ik ‘s avonds thuiskwam. Ik merkte daardoor op hoe vaak ik eigenlijk een kort lontje had na mijn werk.

Op een gegeven moment werd ik gewoon boos op mezelf: “Zo wil ik geen ouder zijn!”
Het was voor mij een reden om in coaching te gaan en hier echt iets mee te doen. Inmiddels ligt het traject al even achter me en ik merk dat wat ik nu opschrijf een heel andere lading heeft gekregen. Het is natuurlijk nog steeds zo dat ik dagen heb waarop ik een kort lontje heb of waarin dingen tegenzitten. Maar ik ga er nu veel bewuster mee om en het komt ook veel minder voor. Ik heb eerder in de gaten hoe het met me gaat. Ik zorg veel beter voor mezelf en daardoor kan ik ook veel beter voor mijn kind en voor mijn gezin zorgen.

Anoniem