Referentie: Oog voor geluksmomenten

Referentie: Oog voor geluksmomenten

Toen Miranda in de coaching suggereerde dat ik misschien een geluksboekje bij kon houden, vond ik dat super wollig. Maar ik ben het wel gaan doen, omdat ik mezelf had beloofd dat ik nieuwe dingen zou gaan uitproberen en uit mijn comfort zone zou stappen. Nou, dat was dit wél!  🙂


Gaande het traject merkte ik dat het me heel veel opleverde. Ik ben veel meer gaan opletten welke dingen me energie gaven, terwijl ik daarvoor te vaak, onbewust, chagrijnig werd van wat me energie kostte.
Door het opschrijven ben ik me veel bewuster geworden van de balans tussen energiegevers en energienemers. Het helpt me ook om actief grenzen te stellen, want wanneer ik die geluksmomenten niet meer opmerk is het eigenlijk ook altijd een signaal dat het niet goed gaat met me. Dat ik te veel werk, te veel hooi op mijn vork neem. Zo heeft wat ik in eerste instantie wollig vond me gewezen op iets wat veel effect heeft in mijn leven.

Frank