Referentie: Meer rust door positieve benadering

Referentie: Meer rust door positieve benadering

Miranda en ik begonnen ons coachtraject online, door het losbarsten van covid was live afspreken helaas niet mogelijk. Later hebben we veel gewandeld en dat was erg prettig.
Ik vond het lastig om over mezelf te praten, al wandelend ging het gemakkelijker. Dan hoef je elkaar niet altijd direct aan te kijken, wat de confrontatie met jezelf anders maakt. Tijdens het wandelen kun je ook goed inspelen op wat er om je heen gebeurt. Dat maakte het voor mij, als het ware, wat lichter.

Vanuit positiviteit

Ik vind het heel knap van Miranda, dat ze je zelf laat ontdekken wat er speelt. Daarbij legt ze je geen woorden in de mond, maar vraagt ze juist door. Ze benadert alles vanuit positiviteit en kijkt niet naar wat er niet klopt, maar naar dat wat wél al goed is.

Verhelderend inzicht

Eerlijk gezegd verwachtte ik in het begin dat Miranda met de oplossing voor mijn vraagstuk zou komen, dus het was zeer verhelderend om te merken dat ik zélf de antwoorden al had. Achteraf denk je dan wel ‘’Blijkbaar wist ik het al, had ik dat niet zelf kunnen bedenken?’’, maar doordat Miranda zo doorvroeg en de goede vragen stelde, liet ze me zelf tot de juiste conclusie komen. Daardoor kon ik weer verder, want, ik heb gemerkt dat, wanneer het je eigen ideeën zijn, je gemakkelijker draagvlak voor nieuwe gewoontes creëert.

Ik ben zeer tevreden over het coachtraject. Ik heb veel meer rust bij mezelf gevonden en ben nu milder: een 8 kan net zo goed zijn als een 10 met een gouden randje, zonder dat het te koste gaat van mij als persoon.

Emma van Welij, projectmanager in de jachtbouw