Referentie: Meer veerkracht en zelfvertrouwen

Referentie: Meer veerkracht en zelfvertrouwen

Mijn eerste ontmoeting met Miranda was tijdens een teamcoachtraject op mijn werk. Ons team had een heftige en ingewikkelde periode doorgemaakt. Er was veel schade ontstaan in ons team. Collega’s waren wantrouwend naar de organisatie en naar elkaar toe.  


Miranda nam in het teamtraject de tijd om vooral eerst naar ons allemaal persoonlijk te luisteren. Zo zorgde ze ervoor dat in het team eerst de rust weer terugkeerde. Er ontstond weer een basis van veiligheid en zelfvertrouwen.  

Ik had direct een klik met haar. Ik voelde me vrij om haar alles te vertellen en voor te leggen. Door mijzelf open te stellen kon ik de nare periode een plek geven en de draad snel weer oppakken.  

Groepsgesprekken in het team

Ook tijdens de groepsgesprekken ervaarden we dat er ruimte was voor elkaar. Een ieder kon zijn of haar verhaal doen en op deze manier werd inzichtelijk wat er in de afgelopen tijd in en met ons team was gebeurd. Dit herbeleven hielp ons om dat zelf op een goede manier te kunnen verwerken en het een plek te geven. We gingen vooruit en de positieve energie kwam terug. Ik heb veel baat gehad aan dit teamcoachtraject. 

Dat Miranda rustig is en alle tijd voor je neemt, vind ik echt een kwaliteit van haar. 

Stap voor stap weer herstellen

Enige tijd later, tijdens de coronaperiode, gebeurde er een aantal heftige dingen in mijn privéleven, waardoor ik een terugval kreeg. 
Vanuit mijn werk kreeg ik de ruimte om professionele hulp in te schakelen. De eerste aan wie ik dacht, die me in deze noodsituatie zou kunnen ondersteunen, was Miranda. We hebben de coachgesprekken opgepakt. Ook nu startten we met het herstellen van de basis. Miranda’s Mindfulness programma hielp me om weer goed te kunnen slapen en daardoor voelde ik me ook steeds beter en sterker. 

Naar de kern

De coachgesprekken, allemaal via video en toch zó persoonlijk, gaven me meer inzicht in mijn eigen gedrag en brachten zo mijn zwakke plek aan het licht: grenzen stellen. Miranda luistert goed naar wat je vertelt en komt heel snel tot de kern. Ze geeft je specifieke handvatten om dagelijks mee te oefenen en verder te kunnen. En ze leert je om lief en mild te zijn voor jezelf. Deze vaardigheden pas ik nu zowel privé als in mijn werk toe. 

Ook de onderhoud sessies samen met mijn nieuwe leidinggevende, aan het eind van mijn traject, heb ik heel fijn en prettig gevonden.   

Volgende carrièrestap vanuit kracht

Ik gun iedereen zo’n traject als ik heb gehad. Het heeft me zeer veel gebracht en inzichten gegeven. Ik voel me nu zo sterk dat ik de volgende stap in mijn carrière heb kunnen zetten! 

Een professional bij een grote gemeente