Referentie: Oog voor persoonlijke ontwikkeling

Referentie: Oog voor persoonlijke ontwikkeling

Het doel van Miranda’s coaching is om de gecoachte zijn of haar eigen gedrag onder ogen te laten zien. Dat doet ze met zoveel respect en mededogen dat ook de gecoachte vergevingsgezind, met behoud van zelfrespect naar zichzelf kan kijken. De combinatie van meer eigenwaarde met zelfreflectie geeft iemand vleugels.

Het succes zit ‘m in haar mooie vragen en onderzoekende manier van communiceren. Miranda is nooit aanvallend. Op de goede momenten brengt ze een vleugje humor in, om het geheel luchtig te houden.

Een enorme plus van Miranda is dat ze wetenschappelijke kennis van brein en gedrag heeft. Je voelt direct dat je te maken hebt met iemand met verstand van zaken. Daardoor weet je dat je aan het juiste adres bent.

De gecoachte krijgt de handvatten om zichzelf te ontwikkelen en komt daardoor als persoonlijk gegroeid uit de coaching: hij of zij stapt uit de slachtofferrol en gaat het gesprek aan met de ander. Als leidinggevende heb ik zo’n verandering van gedrag van dichtbij mogen ervaren. Ik ben dan ook zeer tevreden met Miranda’s aanpak en het resultaat.

Saskia Zonneveld, directeur ZGAO