Referentie: Positieve energie en meer werkplezier

Referentie: Positieve energie en meer werkplezier

Ik heb het coachtraject met Miranda als zeer prettig en nuttig ervaren. Onze samenwerking was heel fijn. Miranda is toegankelijk, rustig, stelt de goede vragen en zet je daarmee zelf aan het nadenken. Ze gaf me praktische (boeken)tips en oefeningen om uit te proberen in mijn dagelijks leven en in mijn werk. Na ieder gesprek ging ik vol energie en opgeknapt weer weg.

Wandelen

De locatie in Zaandam vond ik heel fijn. In verband met reistijd hebben Miranda en ik wel een paar keer bij ons op kantoor afgesproken, maar het voelde prettiger om in een andere, veilige omgeving te zijn. We hebben ook een aantal keer samen gewandeld.
Soms ging ik na afloop van een gesprek in haar praktijk zelf nog even wandelen in het park ernaast. Zo kon ik het gesprek goed laten bezinken.

Onze gesprekken bereidde ik van te voren voor. Ik vond het heel fijn om dat met behulp van het reflectieformulier te doen. Dat hielp me om mijn geheugen op te frissen, terug te kijken naar de afgelopen periode en zo te zien wat er inmiddels beter was gegaan. Het bood me ook handvatten om het gesprek gestructureerd te kunnen voeren, wat ik heel prettig vond.

Onze wandelgesprekken waren losser dan de gesprekken binnen. Gesprekken konden daardoor ook zomaar een andere kant op gaan dan wat ik had voorbereid. Net waar we al pratend op uitkwamen. Dat voelde dan als wat er op dat moment juist nodig was.

Deskundig en toepasbaar

Miranda heeft veel ervaring met stressreductie en burn-outpreventie. Dat bleek niet alleen uit de gesprekken die we voerden, de handvatten die ze me gaf, maar bijvoorbeeld ook uit haar nieuwsbrieven.

Wanneer ik wel eens gestrest binnenkwam, reageerde Miranda heel rustig en deden we bijvoorbeeld eerst enkele ademhalingsoefeningen. Ik had wel eens eerder mindfulness gedaan, maar kreeg er zo weer meer aandacht voor. Ik heb nu zelf de tools in handen en kan ze, wanneer dat nodig is, eenvoudig toepassen.

Werkplezier en promotie

Ik kwam bij Miranda terecht, omdat ik me niet blij voelde op het werk. Maar al tijdens het eerste gesprek kwamen we achter mijn dieper gelegen doel: hoe ga je om met lastige situaties en stress? Wat zit eronder? Door naar de kern te gaan en daarop door te pakken heb ik nu veel breder profijt van de coaching.

Ik voel me nu veel sterker en sta steviger in mijn schoenen. Ik heb weer plezier in mijn werk en heb zelfs promotie gemaakt mede door hoe ik me zelf heb gepositioneerd. Daar ben ik trots op!

Anoniem