Referentie: Reflectie zorgt voor balans

Referentie: Reflectie zorgt voor balans

Tijdens mijn vakantie maak ik altijd een reisverslag. Ik vind dat heel erg leuk om te doen en ik noteer er van alles in: het weer, waar we naar toe gingen, wat we hebben gegeten, wie we tegenkwamen, welke gekke, grappige dingen er onderweg gebeurden.
Die verslagen kijk ik vaak terug. Dat helpt me in te zien met hoeveel aandacht en hoe ontspannen ik tijdens mijn vakanties in mijn leven sta.

En ik realiseerde me dat het voor een deel ook komt doordát ik schrijf. Het helpt me om veel bewuster te kijken naar de dingen en me ook bewuster te zijn van hoe het met me gaat, hoe ik me voel. Dat geeft me de gelegenheid, tijdens de vakantie, om daarop in te spelen.  Dus als ik moe ben, na een lange dag musea bezoeken of een wandeling door het bos, dan neem ik daarna de tijd om een dag lekker bij het zwembad of aan het strand te hangen.

Tijdens de coaching stelde Miranda voor om mezelf ook in mijn normale werkleven dat soort reflectievragen te stellen: Hoe gaat het eigenlijk met me? Wat heb ik nodig?
Ik luister nu ook buiten de vakantietijd naar mezelf en dat helpt me om veel beter voor mezelf te zorgen.
Ik hou nu in de gaten hoe het met me gaat en wanneer  ik even mijn rust moet pakken. Dat helpt me enorm.

Tiny