Referentie: Subtiele adviezen, meer rust

Referentie: Subtiele adviezen, meer rust

Miranda heeft op subtiele wijze alle domeinen (privéleven, werk, mentale en fysieke) waarin ik leef onder de loep genomen. Ze heeft me tools gegeven waarmee ik de drukte en weerbarstigheid van het werk nu rustiger kan benaderen.

Disbalans

Werk en privé zitten in dezelfde 24 uur. Als je privé niet in balans bent, gaat het ook minder goed in je werk en andersom.
Nadat mijn ouders kort na elkaar waren overleden is er een disbalans in mijn leven ontstaan, waardoor ik mijn functie niet goed meer kon uitoefenen. Mijn manager heeft me toen hulp aangeboden in de vorm van individuele coaching. Dat was een eerste stap naar herstel.

Van nature ben ik een zelfoplosser. In de coaching is me voor het eerst extern de spiegel voorgehouden.
Ik vind het prettig dat Miranda goed kan luisteren en analyseren. Je kunt daarin goed merken dat ze al veel andere mensen is tegenkomen. Zelf vertel ik veel, ik ben heel open, maar dat is ook meteen een valkuil. Ik kan het mooi vertellen😉

Grenzen stellen

We hebben het gehad over waar mijn grenzen liggen. Hoe ik mezelf behandel in een spanningsvolle situatie. Ik ben geneigd te stressen en te vluchten.  Of ik probeer alles op te lossen, ook voor anderen. Anderen hebben ook altijd veel van me gevraagd. En ik vond van alles wel iets. Allemaal zaken waarmee je jezelf gek kan denken. Dat is sinds de sessies compleet veranderd.

Met subtiele reacties en middelen heeft Miranda me tips en adviezen gegeven, die als een soort van mantra bij me zijn blijven hangen.
Ze zei: “Hou het simpel! Met hoeveel zaken moet je nou écht iets doen? Maak een schifting tussen wat wel of niet waardevol is.”
Dat ben ik vervolgens in de praktijk gaan toepassen. Zo heb ik bijvoorbeeld tussen de sessies door mijn huis opgeruimd als metafoor voor een ‘schoner’ leven.

Een avontuur

Ik vond de coaching een heel mooi avontuur. Letterlijk, door het reizen naar Zaandam en terug en de wandelingen die we samen maakten.
Je hebt ook het gevoel dat je iedere keer iets afmaakt. In de periode tussen de sessies opende zich als het ware een nieuwe cirkel, met vragen en situaties, die tijdens de volgende sessie weer kon worden gesloten.

Jorrit Houweling, persoonlijk begeleider bij ’s Heeren Loo