Referentie: Van zelfreflectie naar gedragsverandering

Referentie: Van zelfreflectie naar gedragsverandering

Bij Miranda heb ik in slechts enkele coachgesprekken geleerd actief grenzen te stellen in mijn werk.
In het verleden vond ik het lastig om met de drukte in mijn werk om te gaan. Het leverde me veel stress op. Als het me tenslotte dan echt te veel werd, uitte ik dat op een zeer explosieve en onterechte manier.

Van zelfreflectie naar gedragsverandering

Al direct in ons eerste gesprek, wandelend in Zaandam, adviseerde Miranda me hier zelf iets aan te gaan doen, door af en toe nee te zeggen en het eerder bij mijn collega’s en leidinggevenden aan te geven, wanneer ik vol liep. Mijn eerste gedachte was: ‘’Lekker dan! Alsof het mijn fout is dat ik zoveel op mijn bord krijg.”

Maar in de volgende gesprekken kreeg ik steeds meer inzicht in mijn eigen gedrag en ontwikkelde ik meer zelfreflectie. Ik wilde het graag allemaal goed doen, pakte in mijn werk alles op en zei nooit nee. Ik was altijd bezig met problemen oplossen, maar zag niet welke overwinningen ik inmiddels had behaald.  Ook was ik me er niet zo goed van bewust hoe anderen mijn gedrag zouden kunnen ervaren. Dat doe ik nu anders.

Coachtraject met Mindfulness programma

Miranda is zeer deskundig en dat gaf me veel vertrouwen. Ik heb haar adviezen dan ook steeds direct toegepast. Ze luistert heel goed naar de dingen die je zegt en pakt precies die punten eruit waar het om gaat.
Ook haar Mindfulness programma heeft me erg geholpen. Een aantal onderdelen, die voor mij goed werken,  heb ik eruit gehaald en die gebruik ik nog steeds. Ik heb er nieuwe inzichten, meer rust en meer balans tussen mijn werk en privé door gekregen.

Eén team

Ook onze organisatie heeft baat gehad bij mijn coachtraject.
We hebben twee vestigingen, één in het westen en één in het oosten van het land, met allebei een andere wijze van communiceren. Mijn direct leidinggevende en een aantal collega’s zitten op een andere locatie dan ikzelf. Het hele team komt nu iedere twee weken één dag naar de zaak voor overleg. Dat werkt goed. We zijn veel  meer één team geworden.

Klaas Geugjes, Service Projectmanager ClimaRad