Referentie: Rust, plezier en energie

Referentie: Rust, plezier en energie

Ik zocht een coach, omdat ik me niet gelukkig voelde in mijn werk en daar iets aan wilde veranderen. Ik had vaak last van andere mensen om me heen. Hun houding en wijze van communiceren bezorgde me veel verdriet en boosheid.
Tijdens een strategiebijeenkomst raakte ik met Miranda in gesprek en voelde ik direct een klik. Ik wilde dan ook dat zij mijn coach werd. Mijn werkgever ging hiermee akkoord en dat heb ik heel fijn gevonden.

Miranda luistert heel goed en stelt de juiste vragen. Daardoor haalde ze uit wat ik vertelde steeds datgene wat ik nodig had om verder te kunnen. Zo heb ik geleerd anders, op een mildere manier, naar anderen te kijken. Dat hielp me om zaken beter los te laten.

Training Effectief Communiceren
Tijdens het traject heb ik deelgenomen aan de training Effectief & Assertief Communiceren, omdat deze goed aansloot bij de doelen die ik wilde bereiken. Ik heb de training als zeer plezierig ervaren. Het was een leuke gemêleerde groep mensen, die veel met elkaar meedacht. Ik vond het frappant om te merken dat we vaak heel goed de juiste oplossing konden aandragen voor het probleem van iemand anders. 

Aan het eind hebben we elkaar allemaal een hart onder de riem gestoken, best kritisch, maar waarbij we een ieder wel in zijn of haar waarde hebben gelaten. 

Van denken naar doen
Miranda en ik hebben veel samen gewandeld, dat vond ik heel prettig.
Eén van die wandelingen heb ik als omslagpunt in het traject ervaren. Op een bepaald moment lag door werkzaamheden de straat helemaal open. Miranda vroeg me: ‘Wat nu?’ – En ik was me bewust van de symboliek van de situatie. Ik antwoordde: ‘Er doorheen!’. En dat heb ik ook gedaan, letterlijk en figuurlijk. 

Resultaat
Nu, na de coaching en de training, voel ik me veel sterker, zowel op mijn werk als privé. Ik weet nu hoe ik het gedrag van de ander ook bij de ander kan laten. Dat loslaten heeft me veel rust gegeven. Mensen om me heen geven me terug dat ik helemaal straal. En zo voel ik het ook!

Henny Jansen, senior medewerker grootboek, Evean / Espria