Referentie: Succes: durven loslaten

Referentie: Succes: durven loslaten

Toen Miranda me vroeg of ik iets wilde schrijven over de betekenis van succes voor mij, moest ik wel even nadenken. Ik heb altijd hard gewerkt aan succes. Zo hard dat ik er nauwelijks nog van kon genieten. Een beetje als een medaillewinnaar die tijdens de uitreiking van de prijzen al weer aan het trainen is… Dat brak me op een gegeven moment op.
 
In het coachingstraject is me duidelijk geworden dat ik heel perfectionistisch ben en dat ik alles onder controle wil houden. Dat te veranderen was een grote stap.

Collega’s kijken me soms nog verbaasd aan. Ik laat dingen veel meer los en ik draag meer over aan anderen. Dat verbetert de communicatie en betrokkenheid in mijn team. Zelf ben ik ook verbaasd. Ik duw en trek veel minder aan mezelf en anderen, het werk loopt beter en relaxter en ik kan er, samen met mijn team, van genieten. We boeken dus nog steeds succes: maar heel anders dan voorheen.

A.M., manager