Effectiever Coachgesprekken voeren

Training Effectiever Coachgesprekken voeren

De tijd die je kunt besteden aan het voeren van gesprekken met medewerkers is beperkt. Je wilt met die gesprekken maximaal effect sorteren.

Veel managers en adviseurs merken dat zij moeite hebben met één of meer van onderstaande zaken:

 • Effectief regie voeren in een coachgesprek
 • De essentie van het probleem op tafel krijgen
 • Niet direct met oplossingen komen
 • De medewerker van inzicht tot actie brengen
 • Dat wat in het hier-en-nu gebeurt direct (durven en kunnen) inzetten in het gesprek
 • Benoemen van en omgaan met emoties en spanning
 • Effectief confronteren
 • Een plan trekken: van incidenteel in gesprek naar een ontwikkelingsplan

Kortom, doelgericht aan de slag, gestructureerd de verschillende coachfasen doorlopen én de verantwoordelijkheid voor het proces bij de ander laten, hoe doe je dat optimaal?

Inhoud en Informatie

De training Effectiever Coachgesprekken voeren is een maatwerk training voor managers, (interne) coaches en P&O adviseurs die direct betere resultaten willen boeken met de coachgesprekken die zij zelf voeren.

De Training

Tijdens de training worden theoretische inzichten en praktijkvoorbeelden op interactieve wijze gedeeld waarbij steeds wordt ingespeeld op de actuele uitdagingen van elk van de deelnemers. Er is volop ruimte voor vragen en er wordt uitgebreid geoefend, feedback gegeven en geëvalueerd.

Bij de training wordt gebruik gemaakt van Het SuccesManagementSpel. Dit is een ideale toolkit om snel meer inzicht te krijgen in hoe het coachgesprek effectief te voeren. Het geeft inzicht in de eigen coachstijl en de kwaliteiten en ontwikkelpunten hierin.

Om het resultaat te vergroten is het mogelijk om de deelnemers, naast de in company training, enkele individuele coachgesprekken met onze zeer ervaren coach/trainer Miranda Langedijk te laten voeren.

Resultaten

Deelnemers vergroten hun effectiviteit als coach(end leidinggevende). 

Medewerkers gaan direct merken dat een aantal zaken anders wordt oppakt:

 • Gesprekken verlopen vloeiender
 • De veiligheid die je biedt wordt als groter ervaren
 • Je komt eerder en meer tot de kern
 • Je neemt geen aapjes op jouw schouders
 • De ander gaat met de eigen uitdagingen aan de slag
 • Continu ontwikkelen wordt een positieve ervaring

De training wordt gegeven door Miranda Langedijk, een zeer ervaren en vakbekwame coach en trainer. Auteur van twee boeken over HRM en ontwikkelaar en uitgever van Het SuccesManagementSpel, een bekroonde toolkit om de communicatie individueel en in teams te versterken.

Praktische Informatie

De in company training Effectiever Coachgesprekken voeren is een maatwerk training variërend van een dagdeel tot een vierdaagse training, waarbij er tussen de trainingsdagen in ruimte is om te oefenen met het geleerde.

De training is altijd inclusief uitgebreide documentatie: theorie, tips, vragenlijst, handvatten en oefeningen om thuis te doen.

De training kan naar wens op locatie van de klant, op een locatie naar keuze of in onze mooie trainingsruimte op de Schoenerstraat 73 te Zaandam gegeven worden. Zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer en per auto. Gratis parkeren voor de deur en op 15 minuten rijden van het centrum van Amsterdam.

Indien de training op locatie van Langedijk Consult plaatsvindt, zorgen wij voor koffie/thee en lekkers op tafel.
Indien gewenst kunnen wij ook een sfeervolle en mooi verzorgde lunch verzorgen.

De kosten van de in company training Effectiever Coachingsgesprekken voeren zijn afhankelijk van de inhoud, duur en frequentie van de training.
Wij maken graag een maatwerk offerte op.

Klanten over de training Effectiever Coachgesprekken voeren