Training Effectief & Assertief Communiceren

Training Effectief & Assertief Communiceren

Effectief communiceren vergt assertief gedrag. Assertiviteit is een thema dat bij veel mensen een belangrijke rol speelt bij het realiseren van hun eigen doelen. Of je nu beter voor jezelf wilt opkomen, effectiever je ideeën wilt inbrengen, je grenzen duidelijk wilt stellen zonder in een conflict te belanden of dat je steviger wilt overkomen tijdens sollicitaties, functioneringsgesprekken of bij klanten: assertief gedrag en effectieve (non)verbale communicatie is de sleutel tot succes.

 • Wil je alles perfect doen en word je daar erg moe van?
 • Vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen en kost je dat veel energie?
 • Heb je geen tijd voor jezelf en kom je niet meer toe aan wat je leuk vindt?
 • Ken je je grenzen niet goed, of gaan anderen regelmatig over jouw grenzen heen?
 • Voel je je regelmatig schuldig en blijf je piekeren?
 • Vind je het lastig om feedback te geven of te ontvangen?
 • Wimpel je complimenten weg en sta je te weinig in je kracht?
 • Heb je moeite met kritiek, ben je onzeker en zou je duidelijker en steviger willen zijn?
 • Is er veel ‘moeten’ en weinig ruimte voor ‘willen’ in je leven?

Is je antwoord ‘ja’ op één of meer van deze vragen en
wil je daar echt verandering in aanbrengen, meld je dan nu aan voor deze assertiviteitstraining!

Inhoud en Informatie

Langedijk Consult verzorgt al jaren meerdere keren per jaar de training Effectief & Assertief Communiceren. Een tweedaagse training die zeer hoog wordt gewaardeerd door de deelnemers. Gemiddelde cijfer: 8,7. Een training die de deelnemers helpt werkelijk tot de gewenste verandering in de dagelijkse praktijk te komen.

De Training

In de training Effectief & Assertief Communiceren leer je hoe je je anders kunt gedragen en uiten dan passief (bv. afspraken ‘vergeten’), manipulatief (bv. zuchten en steunen), of agressief (bv. boos uit je slof schieten). We werken daarbij met een heel eenvoudig toe te passen en zeer kernachtig model. Succes gegarandeerd!

Voor wie? Voor managers en professionals die belang hebben bij glashelder, prettig en krachtig communiceren en profileren om optimaal effectief te zijn.

In de groepen die we over de jaren hebben begeleid zaten o.a.: leidinggevenden, docenten, zorgprofessionals, zelfstandig ondernemers, accountants, P&O medewerkers, adviseurs, beleids- financieel, verkoop-, administratief- en service medewerkers, uitvoerders, voormannen, planners, engineers, (school)directeuren en projectleiders .

Altijd in een veilige en open sfeer waarbij je leert van elkaar

Wil je bijvoorbeeld makkelijker contact maken met anderen, je grenzen beter aangeven, meer je plek innemen, jezelf beter presenteren in een groep of goed reageren op kritiekvan anderen?  Dat kan allemaal als je deelneemt aan de training Effectief & Assertief Communiceren”.

Resultaten

 • Meer inzicht in je eigen gedrag en in de reacties van anderen
 • Tips en tools om goed om te gaan met vragen, eisen, feedback en kritiek
 • Op een positieve wijze invloed uitoefenen in verschillende situaties
 • Op een positieve en effectieve manier je grenzen stellen
 • ‘Nee’ durven zeggen en loslaten
 • Je eigen doelen realiseren
 • Meer rust en ruimte
 • Meer zelfvertrouwen

Werken in groepsverband biedt de mogelijkheid:

 • samen nieuw gedrag te oefenen
 • te leren van elkaars sterke kanten
 • en gesteund te worden bij het aangaan van je eigen uitdagingen.

De training Effectief & Assertief Communiceren wordt gegeven door Miranda Langedijk, een zeer ervaren en vakbekwame coach en trainer. Auteur van twee boeken over HRM en ontwikkelaar en uitgever van Het SuccesManagementSpel, een bekroonde toolkit om de communicatie individueel en in teams te versterken.

Praktische Informatie

Wanneer: vrijdag 8 en 22 november 2024. 
Je kun je nu alvast aanmelden. 
Zie voor ons complete aanbod van trainingen en workshops de trainingsagenda.

Tijd: beide trainingsdagen duren van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Locatie: gewerkt wordt in onze mooie en sfeervolle trainingsruimte op de Schoenerstraat 73 te Zaandam, gemeente Zaanstad, Noord-Holland. Zeer goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Gratis parkeren voor de deur en op 15 minuten rijden van het centrum van Amsterdam.

Kosten: € 575,- ex. BTW voor deze zeer effectieve tweedaagse training

 • inclusief uitgebreide documentatie: theorie, tips, vragenlijst, handvatten en oefeningen om thuis te doen
 • koffie/thee en lekkers op tafel
 • een sfeervolle en mooi verzorgde lunch.

Korting: bedrijven die 2 of meer deelnemers laten deelnemen ontvangen 10% korting.

Aantal deelnemers: we werken in een kleine groep van maximaal acht deelnemers. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen en te verzenden.

Annulering zonder kosten is schriftelijk mogelijk tot één maand voorafgaande aan de start van de training. Na dat moment vindt bij annulering geen restitutie meer plaats.

Het aantal plaatsen is beperkt. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding en betaling.

In Company Training Effectieve Communicatie

Langedijk Consult verzorgt deze training ook op maat als in company training Effectieve Communicatie. Hierbij ligt de specifieke focus op effectief en assertief communiceren.

Naar wens kan de training ook meer worden gericht op of worden uitgebreid met presenteren en profileren.

De in company training Effectieve Communicatie kan naar wens op locatie van de klant, op een locatie naar keuze of in onze mooie trainingsruimte gegeven worden.

Klanten over de training Effectief & Assertief Communiceren

Referentie: Training op maat

Natascha Weeteling, schoolleider bij Zaan Primair: de training Effectief & Assertief Communiceren krijgt van mij een 10! Miranda is een geweldige trainer, die oog heeft voor de behoeftes van de deelnemers, goed kan schakelen en de verdieping met de groep creëert.
Lees meer>

Referentie: Stil staan bij het gevoel

Yvonne Lamers, adviseur informatiebeheer bij de Gemeente Den Helder: de training Effectief & Assertief Communiceren krijgt van mij op alle onderdelen een 10! Ik heb meer handvatten gekregen. Ik heb geleerd om even stil te staan bij het gevoel en niet direct primair te reageren, waardoor er een beter resultaat in…
Lees meer>

Referentie: Meer zelfverzekerdheid

Lies Bloem, assistent accountant AccountantXtra: ik heb de training als leerzaam en prettig ervaren. De sfeer binnen de groep voelde veilig. Ik ga met meer zelfverzekerdheid gesprekken in en durf in mijn leven beter keuzes te maken, waarbij ik mij prettig voel.
Lees meer>

Referentie: Super toepasbaar in de praktijk

Hatice Guzeler, schoolleider: de training Effectief & Assertief Communiceren is super toepasbaar in de praktijk! Miranda is een zeer bekwame trainer. Ik heb praktische handvatten gekregen om in te zetten in lastige situaties (gesprekken). Het was fijn en heel leerzaam om te kunnen oefenen in rollenspelen en daarop te reflecteren.
Lees meer>

Referentie: Veel inzicht

Werner Barendrecht, communicatieadviseur Regio College: ik heb de training Effectief & Assertief Communiceren als heel prettig ervaren. Er is een veilige sfeer gecreëerd waardoor je met elkaar aan de slag kon gaan. De soms van tevoren ‘ongemakkelijke’ opdrachten brachten me veel inzicht. Ook om dat bij anderen te zien. De…
Lees meer>

Referentie: Top training én trainer

Margreet van Driel, leraarondersteuner Leo Kanner Onderwijsgroep/De Musketier: wat een aanrader is deze training Effectief & Assertief Communiceren en wat een fantastische vrouw is Miranda! Nog nooit zoveel over mezelf leren reflecteren! De training én de trainer krijgen van mij een 10!
Lees meer>

Referentie: Fijne setting, fijne sfeer

Eveline Kuijpers, leerkrachtondersteuner Leo Kanner Stichting: fijne setting, fijne sfeer! Miranda, je bent een fijne coach (blij dat Peter jou aan mij heeft gekoppeld 😉). De training Effectief & Assertief Communiceren heeft mij tips en tools gegeven waar ik de rest van mijn leven iets aan ga hebben. Een 10!
Lees meer>

Referentie: Goed voor mezelf en anderen

Nick Doorn, teamleider ZGAO: de training was intens, zeer leerzaam en plezierig. Het was mooi geweest als ik de training eerder in mijn leven had gevolgd, maar ik ben heel blij dat ik er nu aan heb kunnen deelnemen. De training en de trainer krijgen van mij een dikke 10!
Lees meer>

Referentie: Dichter bij jezelf

Raymond Domingo, productontwikkelaar Nedap Healthcare: de training Effectief & Assertief Communiceren brengt je weer dichter bij jezelf en helpt je anderen en de wereld beter te begrijpen.
Lees meer>

Referentie: Scherp en analytisch

Renee Kooger, onderzoeker TNO: Miranda is een geweldige trainer met een uitzonderlijk scherp, analytisch, observatievermogen. De praktische tips en de achterliggende theorie zijn zeer bruikbaar en relevant. Ik heb meer vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten en in anderen gekregen.
Lees meer>

Referentie: Leerzaam en bruikbaar

Annelies Sakkee, docent Nederlands Leo Kannerschool VSO: een ontzettend leerzame en bruikbare training en de manier waarop Miranda de training geeft (in de groep, maar ook persoonlijk in een gesprekje) is top!
Lees meer>

Referentie: Respectvol

Yvonne Ploeger, ambulant begeleider/trainer/coach Gedragpunt: prettig om in een veilige groep te oefenen. Respectvol! De training Effectief & Assertief Communiceren heeft me opgeleverd te kijken naar wat ik zelf kan doen met betrekking tot overtuigingen en grenzen stellen.
Lees meer>

Referentie: Trainer als leidraad

André Molenaar, werkvoorbereider/planner GVB Rail Services: tijdens de training is er veel aandacht voor de individuele deelnemer en voor de groep als geheel. De leerstof is een hulpmiddel, Miranda vormt als trainer de leidraad en biedt ook houvast.
Lees meer>

Referentie: Opkomen voor mezelf

Ramona, leerkracht ZMLK-onderwijs Herman Broerencollege: ik heb geleerd hoe ik op een positieve manier voor mezelf kan opkomen om feedback te zien als iets om van te leren.
Lees meer>

Referentie: In beweging

Henriëtte Tilstra-Romar, AB-er, trainer/coach Gedragpunt: er waren zaken waar ik mijn ogen voor sloot en waar ik mezelf voor afsloot. Nu heb ik geleerd om het gesprek aan te gaan.
Lees meer>

Referentie: Meer ontspannen gesprekken voeren

Arjan Krosse, schroefasmonteur Akerboom Yacht Equipment: we wilden graag meer leren hoe beter om te gaan met stress en effectiever feedback te geven en te ontvangen. Iedereen had hierin een andere aanpak, zo konden we elkaar tips geven. Ik heb daar veel van geleerd.
Lees meer>

Referentie: Praktische handvatten

Stephan, senior medewerker Ruimtelijke Ordening, de BUCH: de training Effectief & Assertief Communiceren heeft me een aantal handvatten gegeven voor de praktijk. Ik vond zowel de trainer, Miranda, als de training erg prettig en goed!
Lees meer>

Referentie: Humor

Monique: een geweldige training die mij veel heeft geleerd. Miranda is een gedreven, vriendelijke trainer met humor, die precies de vinger op zere plek weet te leggen.
Lees meer>

Referentie: Geleerde met veel plezier toepassen

Joke Meijer, adjunct-directeur primair onderwijs: ik heb genoten van deze twee dagen! Miranda is een hele fijne trainer, vriendelijk, rustig, helder, professioneel, maar bovenal iemand bij wie je je meteen vertrouwd voelt. Zij schept de belangrijke voorwaarde: vertrouwen en een heerlijke omgeving om deze dagen door te brengen.
Lees meer>

Referentie: Rust en energie

Senior Specialist Invordering HHNK: het coachtraject en de training Effectief & Assertief Communiceren hebben me veel rust gebracht én ervoor gezorgd dat ik me weer actief voel. Ik sta weer met volle energie in mijn leven.
Lees meer>

Referentie: Stap verder

Eveline, Projectleider Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: door deel te nemen aan de training Effectief & Assertief Communiceren heb ik een extra stap kunnen zetten in mijn totale coachtraject. Ik voel dat ik weer een stap verder ben gekomen om voor mezelf op te komen én er te zijn!
Lees meer>

Referentie: Verhelderend

Heleen: de diversiteit van medecursisten, de prettige ruimte, de gezamenlijke lunch en het wandelen buiten maakte voor mij dat ik tevreden terugkijk op deze training.
Lees meer>

Referentie: Fijne sfeer en goede verzorging

Willem Kraaij: de omstandigheden waarin de training werd gegeven beoordeel ik als zeer positief. Ik ben zeer tevreden over Miranda als trainer; de sfeer onder de deelnemers was prima en we zijn beide dagen goed verzorgd.
Lees meer>

Referentie: Diepgang en humor

Ines Leijen, dirigent/muziekdocent: de diepgang van de cursus heeft me positief verrast: ook de onderliggende redenen van wat lastig is, zijn in de communicatie naar voren gekomen. En dat gebeurde eigenlijk al heel snel.
Lees meer>

Referentie: Ruimte voor eigen inbreng

Wendy Prins, Persoonlijk begeleider WoondroomZorg: ik heb door de training Effectief & Assertief Communiceren inzicht gekregen in hoe iets, wat vroeger is gebeurd, invloed heeft op mijn hele handelen nu. Hierdoor kan ik nu veel bewuster de keuzes maken in hoe ik voortaan wil handelen.
Lees meer>

Referentie: Professioneel en menselijk

Theo: Miranda geeft een zeer professionele en menselijke training Effectief & Assertief Communiceren. Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten. Gewoon doen en ervaren. Geen drempels en geen stempels.
Lees meer>

Referentie: Valkuilen én oplossingen

Ruud Wormgoor: ik heb in een heel prettige, open sfeer veel geleerd. Onder andere door de interactie met de andere deelnemers heb ik meer inzicht gekregen in mijn valkuilen én in mogelijke oplossingen.
Lees meer>

Referentie: Praktisch en leerzaam

Chantal: Effectief & Assertief Communiceren is een super praktische, leerzame en vooral gelijk bruikbare training. Gegeven door een zeer kundige, leuke en inspirerende vrouw. Een training waar iedereen wat aan heeft!
Lees meer>

Referentie: Bewustwording

Sophia van der Muts: dankzij de training Effectief & Assertief Communiceren heb ik de tools gekregen om wat ik wil ontwikkelen in de praktijk te brengen. Enorm leerzaam om ook je medecursisten te horen en zien. Het gevoel van herkenning.
Lees meer>

Referentie: Eye-opener

Lilian Heitz, vrijwilligers coördinator Stichting DOCK wijkteam: de training Effectief & Assertief Communiceren was voor mij een eye-opener. Ik zie nu in dat ik zaken niet voor een ander moet invullen en dat als de ander iets vindt, ik dit bij de persoon kan laten.
Lees meer>

Referentie: Effectievere communicatie en samenwerking binnen een team

Henriëtte Hubert, teamleider Espria: een coachtraject bij Langedijk Consult heb ik ervaren als flexibel, persoonlijk en maatwerk. Miranda inventariseerde van te voren bij mij als opdrachtgever, in goed overleg met de medewerker, wat exact de behoefte was. Wat ik als leidinggevende zeer heb gewaardeerd in dit traject is het resultaat.
Lees meer>

Referentie: Integriteit, veiligheid en vertrouwen

Hans Lammers, Facilitair Medewerker Rabobank: Integriteit staat bij Miranda hoog in het vaandel. Daarmee biedt ze de veiligheid en het vertrouwen. Ik ben nu veel bewuster en kan zaken veel gemakkelijker loslaten. Ik heb meer ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen.
Lees meer>

Referentie: Weer ontspannen en met plezier aan het werk

Eveline van Pel, Projectleider Waterveiligheid en Wegen HHNK: ik ben iemand die een hoog verantwoordelijkheids-gevoel heeft, veeleisend is voor mezelf en veel ‘ballen’ in de lucht houdt. De maatwerk coaching van Miranda heeft langdurige uitval voorkomen. Ik werk weer met veel plezier en energie.
Lees meer>

Referentie: Rust, plezier en energie

Henny Jansen, Senior medewerker grootboek bij Espria: na de coaching en de training voel ik me veel sterker, zowel op mijn werk als privé. Ik weet nu hoe ik het gedrag van de ander ook bij de ander kan laten. Dat loslaten heeft me veel rust gegeven.
Lees meer>

Referentie: Loopbaancoaching: een nieuw perspectief!

Ron Bieze, Civil CAD Designer Gemeente Den Helder: bij Miranda heb ik een loopbaancoachtraject gevolgd. Door de open gesprekken met Miranda en door deelname aan de training Effectief & Assertief Communiceren is mijn zelfvertrouwen gegroeid en pak ik nu vaker en sneller de regie.
Lees meer>