Referentie: Trots en happy

Referentie: Trots en happy

Jarenlang had ik een schuldgevoel richting mijn familie. Van jongs af aan kreeg ik te horen dat ik een probleem voor hen was. Het gaf me een laag zelfbeeld en maakte me depressief, waardoor ik terecht kwam bij diverse psychologen en psychiaters.Toen ik zelf moeder werd, wilde ik zijn, zoals, volgens mij, een moeder hoort te zijn. Iets wat ik zelf als kind niet zo heb ervaren. Ik wilde uit de negatieve spiraal stappen.

Persoonlijke benadering 
Miranda had een hele andere aanpak dan ik gewend was. Dat gaf me direct een positief gevoel. Al na het eerste gesprek had ik meer inzicht in de oorzaken van mijn depressie. Ik was gewend benaderd te worden als een ‘geval’, een patiënt met een diagnose en de bijbehorende behandeling. Miranda benaderde me als persoon. Ze gaf me op een heel aangename manier zeer helder terug wat er speelde en hoe ik hiermee om zou kunnen gaan. Zo dat ik zelf ging nadenken. Zelf de regie nam.

Snel naar de kern
Heel snel, binnen 6 gesprekken hebben we, zogezegd, de appel van zijn schil ontdaan. We zijn tot het klokhuis, de kern, gekomen. Tussen de gesprekken zat bewust steeds enige tijd, zodat ik zaken kon laten bezinken en met nieuw gedrag kon oefenen. 

Resultaat: happy! 
Ik weet beter met problemen om te gaan en mezelf te herpakken. Het is nu rustiger en helderder in mijn hoofd. Ik kan daardoor beter prioriteiten stellen. Als ik nu een rotdag heb accepteer ik dat dat zo is. Ik ben veel milder voor mezelf. In een drukke periode kan ik dingen wegstrepen en ervoor kiezen om alleen datgene te doen dat ik belangrijk vind. 
Ik ben ook veel assertiever geworden. Problemen van de ander laat ik voortaan bij die ander. Ik kan nu veel beter loslaten. En ik kan zaken die ik lastig vind nu goed benoemen en erover in gesprek gaan. Ik ben weer volop aan het werk en heel blij met mijn gezin.

Het is geweldig hoeveel resultaat ik heb geboekt. Ik ben trots op mezelf. Trots op mijn persoonlijke ontwikkeling en heel happy met de persoon die ik nu ben!
Ik heb het enorm gewaardeerd dat Miranda tussendoor ruimte voor me heeft gemaakt, toen ik het heel hard nodig had.
Als ik ooit nog hulp nodig heb, dan stap ik naar haar.

Sabrina