Referentie: Uitdagingen anders aangaan

Referentie: Uitdagingen anders aangaan

Een jaar geleden heb ik een korte coachingscursus gevolgd. Om de dingen die ik daar geleerd heb te verdiepen en toe te kunnen passen in mijn werk heb ik daarna deelgenomen aan Miranda’s intervisiegroep. Ik vond de sfeer heel open en ik merkte in de loop van de bijeenkomsten dat ik mijn vaardigheden steeds beter kon gaan gebruiken. In gesprekken luister ik beter, ik stel open vragen en vat samen. Ik wil graag weten wat iemand mij echt te vertellen heeft en dat krijg ik nu veel beter boven tafel. Dat levert mij voldoening op en het leidt tot beter samenwerken!
 
Naast mijn werk ben ik professioneel kanoster. Ik zat al een tijdje in mijn maag met een situatie met betrekking tot het kanoën, waardoor mijn prestaties achterbleven. Tijdens onze laatste intervisiebijeenkomst ging het over hoe je van een probleem een uitdaging kan maken. Miranda liet me zien dat het probleem waar ik tegen aan liep niet door mij op te lossen was: je kunt niet iets veranderen waar je geen invloed op hebt. Soms ligt de uitdaging dan in het zoeken naar een andere situatie.
 
Dit was het laatste zetje wat ik nodig had om serieus na te gaan denken over mijn verdere carrière. Ik heb contact gezocht met een echte ‘World Class Coach’ in Londen. Ik denk dat hij voor mij de geschikte persoon is om mij verder te begeleiden bij het kanoën om het beste uit mijzelf te halen. Bijkomende uitdaging hierbij is dus dat ik voor het einde van het jaar naar London ga verhuizen, waar ik een jaar zal gaan werken en trainen! Het is heel spannend en ik heb er enorm veel zin in!

Moniek