Referentie: Van gesprekken naar verandering van gedrag. Zo werkt dat!

Referentie: Van gesprekken naar verandering van gedrag. Zo werkt dat!

Het coachtraject bij Miranda heb ik destijds zelf aangevraagd, omdat ik er de noodzaak van inzag. Ik heb het traject als zeer positief ervaren en het is erg leerzaam geweest.

Ik vond het iedere keer fijn om Miranda te spreken. En ook al vond ik de gesprekken af en toe zwaar, ik keek er steeds naar uit.

We bespraken allerlei zaken en Miranda heeft me ook wel eens streng moeten toespreken. Dat deed ze heel goed. Bijvoorbeeld tijdens een rondje over de werf en door de boot waar we aan werkten. Dat is me altijd bijgebleven en het heeft me veel opgeleverd.

Niet alles kon ik meteen tijdens het gesprek laten landen. Na afloop ging ik dan met een zwaar hoofd naar huis. In de periode na een gesprek kon ik meer afstand nemen van wat was besproken, een en ander beter relativeren en er het volle voordeel uit halen.

Wat ik zo leerde, ging ik toepassen in de praktijk. Gaandeweg kreeg ik dat proces steeds beter onder de knie. Ik zag steeds duidelijker hoe ik omging met bepaalde situaties en kon mijn gevoelens daarbij steeds beter opmerken en herkennen. 

In het begin was het wel even zoeken naar de balans. Ik was altijd te lief en aardig geweest, en sloeg nu juist wat meer door naar de andere kant. Ik reageerde, zeg maar, kattiger dan daarvoor. Maar uiteindelijk ben ik zowel door de individuele coaching als door deelname aan de training Effectief & Assertief Communiceren een assertiever, positiever én rustiger persoon geworden.
Het geheel heeft me enorm geholpen. Zowel in het werk als privé.

Marco van der Stel, Planner Akerboom Yacht Equipment