Referentie: Vol trots voor de groep

Referentie: Vol trots voor de groep

De coaching door Miranda was voor mij een hele positieve ervaring. Miranda stemt haar aanpak heel goed af op haar klanten.
In mijn geval, ik denk heel snel, Miranda denkt supersnel!
Erg fijn dat we op hetzelfde niveau konden communiceren. 

Ik had angst voor presenteren, met name voor het staan voor grote groepen.
Miranda heeft een warme persoonlijkheid en ze geeft veel vertrouwen. Ze luistert heel goed. Ze stelt de goede vragen en legt nieuwe verbanden. Ze haalde dingen boven, die ik niet zag aankomen. Zo werd heel snel helder waar mijn angst voor presenteren vandaan kwam en wat ik er zelf aan kon gaan doen.

Ik ben meteen aan de slag gegaan met oefenen. In kleine stapjes, door eerst te presenteren voor een klein groepje collega’s en te ervaren wat dat met me deed. Zo was het goed hanteerbaar. Ik heb ook geleerd om een presentatie te visualiseren, om deze in gedachten stap voor stap te doen. Zo kon ik me op een veilige manier bewust worden van mijn lichamelijke en mentale reacties en deze beïnvloeden door o.a. ademhalingsoefeningen en te zorgen voor andere, positieve gedachten.

De coaching heeft me enorm geholpen om, met een goed gevoel, te gaan presenteren. Onlangs heb ik voor een grote groep gestaan, heel spannend, maar het ging geweldig! Daar ben ik heel blij mee!
Zo’n coachtraject als dit is echt een aanrader!

Katelijne Corporaal, adviseur Passend Primair Onderwijs, regio Leiden